Vegan butter Tofu
Butter chicken patří bez pochyb k jedněm z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších receptů. Vyzkoušejte recept na veganskou zdravou verzi s tofu!
Ingredience
- 100 g kešu ořechů
- 50 - 100ml neslazeného rostlinného mléka (mandlové, kokosové)
- 1 balení naturální tofu
- 3 středně velká rajčata
- 1 PL čerstvého zázvoru, nasekaného
- 3 stroužky česneku, nakrájený nadrobno
- 1 větší bílá cibule, nakrájená nadrobno
- 1 ČL chilli prášku
- 1 ČL česnekového prášku
- 1 ČL sušeného nebo čerstvého koriandru
- 2 ČL mleté kurkumy
- 1/2 ČL kmínu
- 1/2 ČL cejlonské skořice
- 1 PL javorového sirupu
- olivový olej
- mořská sůl a černý mletý pepř (k finálnímu dochucení)
Postup
-
Tofu zabalíme do utěrky a zmáčkneme alespoň na 20 minut, abychom odstranili přebytečnou vodu.
-
Následně tofu nakrájíme na menší kostičky.
-
Kešu a mléko vymixujeme na hladkou jemnou směs a zatím odložíme stranou.
-
Ve velké pánvi zahřejeme olej a na středním ohni restujeme cibulku cca 5 minut, poté přidáme zázvor, česnek a za stálého míchání ještě restujeme 2 minuty.
-
Potom přidáme všechny koření a restujeme ještě minutu. Ke směsi přidáme nakrájená rajčata, javorový sirup, tofu a směs kešu.
-
Důkladně promícháme a vaříme 10 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží a čerstvými bylinkami.
Dejte nám vědět, zda recept vyzkoušíte a jak vám chutná.