čas přípravy: 45 min.

Butter chicken patří bez pochyb k jedněm z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších receptů. Vyzkoušejte recept na veganskou zdravou verzi s tofu!

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

  • 100 g kešu ořechů
  • 50 - 100ml neslazeného rostlinného mléka (mandlové, kokosové)
  • 1 balení naturální tofu
  • 3 středně velká rajčata
  • 1 PL čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 3 stroužky česneku, nakrájený nadrobno
  • 1 větší bílá cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 ČL chilli prášku
  • 1 ČL česnekového prášku
  • 1 ČL sušeného nebo čerstvého koriandru
  • 2 ČL mleté ​​kurkumy
  • 1/2 ČL kmínu
  • 1/2 ČL cejlonské skořice
  • 1 PL javorového sirupu
  • olivový olej
  • mořská sůl a černý mletý pepř (k finálnímu dochucení)

Postup

  1. Tofu zabalíme do utěrky a zmáčkneme alespoň na 20 minut, abychom odstranili přebytečnou vodu.

  2. Následně tofu nakrájíme na menší kostičky.

  3. Kešu a mléko vymixujeme na hladkou jemnou směs a zatím odložíme stranou.

  4. Ve velké pánvi zahřejeme olej a na středním ohni restujeme cibulku cca 5 minut, poté přidáme zázvor, česnek a za stálého míchání ještě restujeme 2 minuty.

  5. Potom přidáme všechny koření a restujeme ještě minutu. Ke směsi přidáme nakrájená rajčata, javorový sirup, tofu a směs kešu.

  6. Důkladně promícháme a vaříme 10 minut. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží a čerstvými bylinkami.

 

Dejte nám vědět, zda recept vyzkoušíte a jak vám chutná.