čas přípravy: 20 min.

Proč ďábelská? Díky chilli a použitému koření vás může pořádně rozpálit, záleží však na použitém množství. Obvykle se ďábelská pomazánka připravuje z masa. Vyzkoušejte její veganskou verzi z červených fazolí! Je plná bílkovin a skvěle se hodí na topinky nebo k zelenině. Jen tak nebo na různé oslavy.

DSC_8576

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

  • 200 g červené fazole uvařené
  • 2 červené papriky
  • 1 chilli paprička
  • 1 větší cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 1 pl hořčice
  • 1 pl kečupu
  • 2 pl olivového oleje
  • 1 čl pepře
  • 1 pl petrželky
  • špetka himálajské soli, mleté ​​červené papriky, nakrájená cibule, chilli, čerstvé bylinky

Postup

1. Všechny ingredience přidáme do mixéru a mixujeme na hladkou směs.

2. Pomazánku na závěr dochutíme dle potřeby.

3. Krajíc chleba opečeme na kapce oleje.

4. Následně hotové topinky potřeme česnekem a na vrch přidáme hotovou pomazánku.

5. Můžeme servírovat s nakrájenou cibulkou a čerstvými bylinkami.

 

Dobrou chuť a dejte nám vědět, jak vám pomazánka chutnala! :)