Veganská ďábelská pomazánka
čas přípravy: 20 min.
Proč ďábelská? Díky chilli a použitému koření vás může pořádně rozpálit, záleží však na použitém množství. Obvykle se ďábelská pomazánka připravuje z masa. Vyzkoušejte její veganskou verzi z červených fazolí! Je plná bílkovin a skvěle se hodí na topinky nebo k zelenině. Jen tak nebo na různé oslavy.
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
-
200 g červené fazole uvařené
-
2 červené papriky
-
1 chilli paprička
-
1 větší cibule
-
6 stroužků česneku
-
1 pl hořčice
-
1 pl kečupu
-
2 pl olivového oleje
-
1 čl pepře
-
1 pl petrželky
-
špetka himálajské soli, mleté červené papriky, nakrájená cibule, chilli, čerstvé bylinky
Postup
1. Všechny ingredience přidáme do mixéru a mixujeme na hladkou směs.
2. Pomazánku na závěr dochutíme dle potřeby.
3. Krajíc chleba opečeme na kapce oleje.
4. Následně hotové topinky potřeme česnekem a na vrch přidáme hotovou pomazánku.
5. Můžeme servírovat s nakrájenou cibulkou a čerstvými bylinkami.
Dobrou chuť a dejte nám vědět, jak vám pomazánka chutnala! :)