Veganské brownies
čas přípravy: 65 min.
Brownies jsou původem americká laskomina, která ovšem hodně rychle zdomácněla ve všech světových končinách. Jeden z nejoblíbenějších dezertů dnešní doby má spousty variant a variací. My vám přinášíme recept na veganské brownies, lahodné a nadýchané čtverečky, které se snadno krájí a ještě snadněji vyrábí!
Autor: Iva Kocová
Tisk
Ingredience
- 2 lněná vajíčka (namočená lněná semínka Goodie; 2 lžíce semínek a 2 lžíce vody nahradí 1 vejce)
- 160 g kokosového cukru Goodie
- 100 g rozpuštěného kokosového oleje Goodie
- ¼ šálku vody
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 60 g kakaového prášku Goodie
- 110 g mandlové mouky Goodie
- špetka soli
- ¼ lžička jedlé sody bicarbona
- ¼ šálku veganských čokoládových peciček
Postup
- Do velké mísy dáme lněná vejce, cukr, olej a mícháme, dokud se suroviny nespojí v nadýchanou směs.
- Následně přidáme vodu, vanilku a ještě alespoň 2 minuty mícháme.
- Do mokrého těsta přisypeme kakao, mandlovou mouku, sodu a sůl, a opět mícháme, dokud nebudou všechny sypké suroviny do těsta zcela zapracované.
- V posledních kroku přimícháme do směsi čokoládové pecičky.
- Těsto nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme 40–45 minut na 160 °C.
- Po upečení necháme brownies úplně vychladnout na mřížce (alespoň 30 minut) a nakrájíme na čtverečky.
Vyzkoušíte i vy veganskou verzi světoznámých brownies? Nezapomeňte se pochlubit svými výtvory na sociálních sítích! :)