čas přípravy: 65 min.

Brownies jsou původem americká laskomina, která ovšem hodně rychle zdomácněla ve všech světových končinách. Jeden z nejoblíbenějších dezertů dnešní doby má spousty variant a variací. My vám přinášíme recept na veganské brownies, lahodné a nadýchané čtverečky, které se snadno krájí a ještě snadněji vyrábí!


Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

Postup

  1. Do velké mísy dáme lněná vejce, cukr, olej a mícháme, dokud se suroviny nespojí v nadýchanou směs.
  2. Následně přidáme vodu, vanilku a ještě alespoň 2 minuty mícháme. 
  3. Do mokrého těsta přisypeme kakao, mandlovou mouku, sodu a sůl, a opět mícháme, dokud nebudou všechny sypké suroviny do těsta zcela zapracované. 
  4. V posledních kroku přimícháme do směsi čokoládové pecičky.
  5. Těsto nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme 4045 minut na 160 °C.
  6. Po upečení necháme brownies úplně vychladnout na mřížce (alespoň 30 minut) a nakrájíme na čtverečky. 


Vyzkoušíte i vy veganskou verzi světoznámých brownies? Nezapomeňte se pochlubit svými výtvory na sociálních sítích! :)