Vláčný perník ze špaldové mouky
čas přípravy: 55 min.
Receptů na perník je celá řada. Toto je klasika. Trochu zdravější. Klasická pšeničná mouka byla nahrazena špaldovou moukou, bílý cukr nahradil kokosový cukr a místo mléka bylo použito kokosové mléko. Jedinečnou chuť dodává perníku koření a kvalitní nealkalizované kakao.
Ingredience
Těsto
- 400 g polohrubé špaldové mouky
- 300 g kokosového cukru
- 200 ml kokosového mléka
- 100 ml slunečnicového oleje
- 50 g jablečného nebo dýňového pyré
- 40 g kakaa
- 1 sáček prášku do perníku
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1 pl perníkového koření
- 2 vejce
Na dozdobení
- oblíbená marmeláda
- plátky mandlí
Postup
-
Smícháme všechny sypké ingredience.
-
Smícháme ostatní ingredience.
-
Spojíme obě části dohromady.
-
Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut.
- Po vychladnutí zdobíme marmeládou a plátky mandlí.
Tip č.1: Všechny ingredience by měly mít stejnou teplotu při zpracovávání, připravte si všechny předem.
Tip č.2: Pekáč by měl mít rozměr 25 cm x 35 cm.