čas přípravy: 55 min.

Receptů na perník je celá řada. Toto je klasika. Trochu zdravější. Klasická pšeničná mouka byla nahrazena špaldovou moukou, bílý cukr nahradil kokosový cukr a místo mléka bylo použito kokosové mléko. Jedinečnou chuť dodává perníku koření a kvalitní nealkalizované kakao.

Ingredience

Těsto

  • 400 g polohrubé špaldové mouky
  • 300 g kokosového cukru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 50 g jablečného nebo dýňového pyré
  • 40 g kakaa
  • 1 sáček prášku do perníku
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 pl perníkového koření
  • 2 vejce

Na dozdobení

  • oblíbená marmeláda
  • plátky mandlí

Postup

  1. Smícháme všechny sypké ingredience.

  2. Smícháme ostatní ingredience.

  3. Spojíme obě části dohromady.

  4. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170 stupňů cca 40 minut.

  5. Po vychladnutí zdobíme marmeládou a plátky mandlí. 

Tip č.1: Všechny ingredience by měly mít stejnou teplotu při zpracovávání, připravte si všechny předem.

Tip č.2: Pekáč by měl mít rozměr 25 cm x 35 cm.