čas přípravy: 50 min.

Tento recept je skvělý, když máte doma uvařené špagety nazbyt, a pokud nemáte, jednoduše je uvařte podle návodu na obalu.

Autor: Iva Kocová
Tisk

Ingredience

  • 1 balení špaget
  • 1 ks omáčky Goodie - rajčatová s čočkou beluga
  • 1 balení bílého tofu
  • 2 větší rajčata (nakrájené nadrobno)
  • 1 cibulka (nadrobno nakrájená)
  • 80 g oliv (nakrájené na plátky)
  • 2 stroužky česneku (protlačený)
  • olivový olej Goodie
  • 1 čl tymiánu
  • himálajská sůl Goodie (podle potřeby)
  • černý mletý pepř (podle potřeby)
  • vegan mozzarela (k posypání)
  • lahůdkové droždí Goodie (možnost posypat špagety)

Postup

  1. Dokud se vaří špagety, připravíme si rychlou omáčku s pomocí mimořádně chutné hotové omáčky Goodie. Můžete ji obohatit o jakékoli další suroviny nebo vůbec nemusíte.

  2. Ve větší pánvi zahřejeme trošku olivového oleje, orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku na cca 5 minut. Potom přidáme prolisovaný česnek a po cca minutě tofu, rajčata, olivy, tymián a dochutíme.

  3. Restujeme cca 5 minut, zalijeme omáčkou Goodie a promícháme. Uvařené špagety pokapeme olivovým olejem, můžeme posypat lahůdkovým droždím a vytvarujeme menší hnízda.

  4. Klidně si můžeme pomoci také formou na muffiny. Hotová hnízda poklademe na plech vystlaný pečícím papírem a každé jedno hnízdo polijeme omáčkou. Hnízda dáme zapéct na cca 10 minut na 180 stupňů.

  5. Nakonec posypeme sýrem a nakrájenou bazalkou.