čas přípravy: 60 min.

Marokánka neboli marokánská placička je sladká placička arabského původu. Tradiční receptura původně kromě medu, oříšků, datlí, cukru, kakaa a vanilky obsahovala ještě hašiš. Průmyslově vyráběné marokánky obvykle místo poctivých ingrediencí obsahují levnou citronovou nebo pomerančovou kůru naloženou v cukru a místo kvalitních ořechů nekvalitní arašídy. Marokánky bývají potřené „čokoládou“, která nemá s čokoládou skoro vůbec nic společného, nebo tukovou kakaovou polevou. Přinášíme poctivý domácí recept na marokánky bez cukru (a bez hašiše), pouze z poctivých a kvalitních ingrediencí. 

Ingredience

Těsto

Poleva

Postup

1. Všechny suroviny smícháme dohromady a lehce povaříme v rostlinném mléce.

2. Troubu předehřejeme na 175°C a na plech vyložený pečícím papírem lžící vytvoříme malé placičky.

3. Na každou placičku dáme trochu zbylé směsi a stlačíme lžící.

4. Pečeme 40–45 min. Po vychladnutí poléváme čokoládou rozehřátou ve vodní lázni s kokosovým olejem.