Pojďme společně oslavit lásku! To nejdůležitější, co každý z nás k životu potřebuje. Každý rok 14. den v únoru máme vyhrazený čas připomenout si lásku a strávit čas s milovanými lidmi. My pro vás tentokrát máme 5 krásných tipů, které vám pomohou tento den prožít na 100%.

Nejprve ale, jak to skutečně bylo?

Počátek svátku svatého Valentýna sahá do daleké historie. První Valentýn se slavil již v roce 496 pravděpodobně při římském festivalu Lupercalia, kdy se zároveň oslavoval příchod jara. Svátek založil papež Gelasius I. v roce 496 n.l. na počest svatého Valentýna v Římě, který zemřel v roce 14.2. 269 n.l. Až slavný básník Chaucer ve středověku jako první spojil svatého Valentýna s romantickou láskou. 

Nejedná se o státní ani katolický svátek

Ačkoli římskokatolická církev nadále uznává svatého Valentýna jako svatého, byl svátek v roce 1969 kvůli nedostatku spolehlivých informací o něm odstraněn z římského kalendáře. Svatý Valentýn je považován za patrona milenců a včelařů. 

5 TIPŮ, jak partnerce/partnerovi zpříjemnit svátek lásky

  • Každodenní jídlo jinak

Návštěva romantické restaurace je letos vyloučena. Uvařte něco dobrého k jídlu a dejte si speciálně záležet při přípravě jídla, jeho servírování a zdobení výsledného pokrmu. Využijte fantazii, stačí hezky nazdobit snídaňovou kaši oříškysušeným nebo lyofilizovaným ovocemvčelím pylem nebo ořechovým krémem. Vyzkoušet můžete třeba kaši z kokosové mouky. Rádi pečete? Máme pro Vás recept na borůvkový koláč ve tvaru srdce.

Superdrink s macou a limetkou pomůže rozproudit krev v žilách :-) Maca neboli řeřicha peruánská má kromě zázračných účinků na hormonální soustavu pozitivní vliv na sexualitu a výkon.

  • Dárek

Když slova nestačí a vy potřebujete svou lásku vyjádřit trochu jinak, obdarujte ji. Z našeho  sortimentu doporučujeme macukvalitní čokoládukávu, ořechové krémy. Pokud neradi experimentujete a dochází Vám inspirace, doporučujeme udělat radost zamilovaným voucherem na nákup. Ten v tištěné podobě odešleme na uvedenou adresu. Elektronickou podobu voucheru posíláme na zadaný email.

  • Společná koupel v epsomské soli s esencí ylang ylang

Voňavá koupel v epsomské soli zklidní tělo i mysl. Esenciální olej z ylang ylangu působí jako přírodní afrodiziakum. Snižuje krevní tlak, zklidňuje dýchání a snižuje dopady stresu na organismus. Pokud nemáte vanu, nevadí! Vzájemný peeling epsomskou solí rozzáří pokožku a zpříjemní atmosféru.

  • Místo kina z pohodlí domova

Víme, do kina si asi také jen tak nezajdeme. Odreagujte se a podívejte se na film, který společně vyberete. Nezapomeňte si zpříjemnit atmosféru a pořádně se přitulit :-)

  • Smyslná masáž arganovým olejem

Masáž poskytuje dokonalé propojení lidí na mnoha úrovních. Je příjemné masáž celkově pojmout jako rituál. Připravte prostředí k masáži. Zapalte svíčky, ztlumte světlo, pusťte příjemnou relaxační hudbu. K masáži je velmi vhodná i aromaterapie. Pokud máte oblíbené esence, neváhejte je použít. Zvolte si oblíbený masážní olej. My v Goodie doporučujeme k masáži kokosový nebo arganový olej. Pokožka je po masáži dokonale jemná.

Doufáme, že vás článek inspiroval a že si užijete společné romantické chvíle plné lásky se svou drahou polovičkou. Pokud jste sami, nezoufejte. Není nad kultivaci zdravého vztahu sám/sama k sobě a budování sebelásky. K tomu přispěje ať už koupel, oblíbený film či důkladná příprava lahodného pokrmu. Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se vám líbí.