Coffree je 100% přírodní směs v prášku z lehce praženého čekankového a pampeliškového kořene,ječmene a rýže pro přípravu kávovinového nápoje. Unikátní kombinace surovin dává vznik nejen plné avýrazné chuti, barvě a aromatu kávy, ale skýtá v sobě i blahodárné účinky na zdraví.

Coffree - jedinečná chuť a vůně kávy bez kofeinu!

Kořen pampelišky pro detox

Kořen pampelišky neboli smetánky lékařské podporuje detoxikační procesy, očišťování jater a žlučníku, kterémůžeme podpořit pitím nápoje k kořene pampelišky obzvláště na jaře a podobně jako káva zrychlujemetabolismus. Snižuje hladinu cukru v krvi a celkově podporuje trávení. Podporuje funkci ledvin a pomáhá zodvodněním, má diuretické účinky. Dle lidové medicíny pomáhá při zácpě, při potížích s klouby, zvláště přidně a s akné. Kořen se doporučoval i jako prevence proti vzniku žlučníkových kamenů. Některé lidovéprameny uváděly, že je pomáhá rozpouštět. Na základě průzkumů léčebných účinků kořene pampelišky bylozjištěno a potvrzeno, že podporuje tvorbu žluči a pomáhá k očistě jater.

Kořen čekanky na hubnutí

Čekankový kořen je bohatý na látky, které mají léčivé účinky. Obsahuje inulin a fruktooligosacharidy,seskviterpenické laktony, polyfenoly, vitamíny, minerály, manitou a latex. Zejména obsahfruktooligosacharidů a inulinu hraje významnou roli. Působí jako prebiotikum a podporuje tvorbuprobiotických bakterií ve střevech, což zlepšuje imunitu. Díky jejich antiproliferativnímu efektu brání rychlémumnožení buňek spojeného se vznikem nádorů. Podobně jako kořen z pampelišky podporuje detoxikaci jater,zlepšuje celkově trávení a byly dokonce prokázány pozitivní účinky při zácpě. Inulin snižuje hladinucholesterolu v krvi. Fruktooligosacharidy jsou tzv. dietní vláknina, která pomáhá zvětšit objem stolice a jsouzodpovědné za vylučování hormonů sytosti, takže omezují chuť k jídlu, což vede k nižšímu energetickémupříjmu a k následnému hubnutí. 

Pražený sladový ječmen

Lehce pražený slad z ječmene s antioxidačními účinky podporuje detoxikaci jater, snižuje hladinucholesterolu v krvi, potlačuje chuť k jídlu a pomáhá chránit zuby před vznikem zubního kazu. Alkylpyrazinypřítomné v praženém ječmenu jsou zodpovědné za zlepšení krevního oběhu a díky obsahu melanoidůpomáhá účinně bojovat se zánětem dutin.

Pražená rýže

Pražená rýže se používá pro přípravu lehce stravitelného kávovinového nápoje bohatého na antioxidandy snízkou energetickou hodnotou. Podporuje detoxikaci, čistí krev, podporuje krevní oběh a má zklidňujícíúčinky.

Proč nahradit kávu zdravější alternativou?

Káva patří k jednomu z nejkontroverznějších témat. Zastánci, kteří si bez ní nedokáží představitjediný den ji považují jakou součást jejich životního stylu, ale má i odpůrce, kteří jsou přesvědčenio jejich škodlivých účincích na lidský organismus. Každý člověk je jiný a každý bude kávu snášetjinak na základě duševní, fyzické kondice, životního stylu ale třeba i na krevní skupině. Majitelkrevní skupiny 0 možná pocítí účinky kávy, po kterých ovšem nastoupí únava, podrážďenost,úzkost a některých případech i nespavost. Naopak lidé s krevní skupinou A a AB si mohou sklidným svědomím šálek kvalitní kávy dopřát, díky biochemickým vlastnostem této skupiny jimdávka kofeinu dokonce prospívá. Při výběru kávy dbejte na kvalitu a vybírejte pouze z ověřených zdrojů. Výběrové kávy jsou v nabídce ZDE.

Ať už jste zastáncem pití kávy, která velmi přispívá ke zvýšení pozornosti, koncentrace, zlepšenífyzického výkonu, zlepšení kognitivních funkcí či nikoliv, je potřeba podívat se i na druhou stranumince. Káva obsahuje přes 1 000 chemických složek z nichž nejznámější je kofein, který může přičasté a vysoké konzumaci způsobit závislost.

Většinou se jedná právě o psychickou závislost na pití kávy, která je spojená s pocitem zvýšeníenergie, uvolnění a relaxace. Je proto velmi jednoduché sáhnout po mnohem zdravější a naprostochuťově nerozeznatelené alternativě ke kávě – Coffree.

Coffree jsme testovali i na nezávislých milovnících kávy, kterým jsme coffree podali jako kávu.Skutečně ani jeden nepoznal, že si nedopřává svou denní dávku kofeinu.

Nápoj je velmi jednoduchý na přípravu, stačí zalít horkou vodou a připravit v teplé i studené verzi. Záměnou mléka za rostlinné mléko získáte lahodný nápoj ve veganské verzi.