Opunciový olej – přírodní botox

Kaktusový olej, nopálový olej, ale i přírodní botox. Jedná se o nejdražší olej na světě a není se čemu divit, protože semena plodů lahodného kaktusu Opuncie, ze kterých se tento zázrak získává, obsahují pouze 5 % oleje.

 


Opuncie je rostlina z čeledi kaktusovitých. Její elementární domovinou je střední Mexiko, kde se pěstovala již před mnoha tisíci lety. Původní obyvatelé ji nazývali „zázračnou rostlinou“ a byla běžnou součástí jejich tradičního léčitelství. Postupně byla přivezena i do různých zemí Afriky, Asie i Evropy. V Mexiku i jihozápadní Americe je stálou lahůdkou kulinářské magie. Vzhledem k tomu, že jí vyhovuje suché podnebí s nedostatkem vláhy, v posledních letech se jí hojně daří v Maroku. Z Maroka pro vás tento zázrak přírodní kosmetiky dovážíme i my.

Opuncie roste ve velmi nehostinných podmínkách pouště a polopouště a díky vysoké koncentraci účinných látek uvnitř plodů ji řadíme mezi superpotraviny. Obsahuje hlavně různé druhy mastných kyselin, fenoly, vitamíny, fytosteroly a antioxidanty. V posledních letech se olej z opuncie těší obrovskému věhlasu a ve svých kosmetických řadách jej mají i nejlepší světový vizážisté a odborníci na péči o pleť.

Vzácný olej z opuncie se vyznačuje vysokým obsahem esenciálních mastných kyselin, omega 6 a 9 a přírodního antioxidačního vitamínu E, kterého obsahuje až trojnásobek v porovnání s také velmi oblíbeným arganovým olejem. Je bohatý na organicky vázané minerály a aminokyseliny, které stimulují produkci kolagenu a podporují rychlejší regeneraci buněk. Obsahuje vitamín K, který rozjasňuje tmavé kruhy pod očima a také podporuje pružnost pokožky. Unikátní v tomto oleji je právě součinnost vitamínu E a vitamínu K, které v synergii snižují pigmentaci, podporují produkci kolagenu, rozjasňují pleť, zahlazují viditelné známky stárnutí a drobné nedokonalosti. Tím posilují kožní bariéru a příznivě odvrací nežádoucí důsledky stárnutí. Olej zjemňuje a stahuje póry, snižuje zarudnutí, rozjasňuje tón pleti a obnovuje pružnost pokožky. Olej ze semen opuncie je nekomedogenní, můžete jej tedy bez obav používat denně.
 
Mezi jeho další benefity patří i antioxidační a antibakteriální vlastnosti. Je známo, že antioxidanty zabraňují poškození pokožky slunečním zářením, volnými radikály, stárnutím a jinými stresovými faktory. Současně antibakteriální látky čistí pokožku, napomáhají regeneraci a zastavují akné.

Olej je vhodný pro všechny typy pleti, rychle se vstřebává kůží, zanechává ji hladkou, pružnou a prozářenou.

Z nejnovějších studií vyplývá, že opunciový olej je skvělým a bezpečným nosičem vitamínů a dalších živin do pokožky.

Složení opunciového oleje je unikátní a je velmi vhodné používat jej na pleť samostatně. Díky vysokému podílu kyseliny linolové, působí olej jako skvělý hydratant. Kyselina linolová napomáhá pokožce optimálně zadržovat vodu a tím jí udržuje hydratovanou. Nezapomínejte však na důležitost předchozí hydratace pokožky, například některou z bio květových vod. Opunciový olej tuto vodu do pokožky krásně uzamkne a bude jí uvolňovat v optimálním souladu s potřebami pleti.

Postup aplikace: Vyčištěnou pleť jemně hydratujte květovou vodou a olej pak důkladně a rovnoměrně vklepávejte do pokožky. Problémovým partiím věnujte zvýšenou pozornost.

Je to nádherný olej jak pro lidi, kteří chtějí zahájit preventivní péči proti stárnutí, tak pro lidi, kteří řeší známky stárnutí. Okamžitě pocítíte účinky změkčení pokožky a vaše kůže bude zářit.

 



Je to jeden z našich nejmilovanějších olejů. Shrnula jsem pro vás 10 výhod, které vám odhalí důvody.

  1. Chrání a obnovuje pokožku – vyvážené složení bojuje proti poškození volnými radikály a dalšími stresory.
  2. Hydratuje – vzhledem k tomu, že si opuncie dokáže udržet optimální vlhkost i v těch nejsušších oblastech světa, udrží optimální míru hydratace i v pleti (její snahu skvěle podpoříte použitím hydrolátu před samotnou aplikaci oleje).
  3. Stahuje póry – díky podpoře kolagenové produkce působí pleť celistvě a září
  4. Rozjasňuje tmavé skvrny – vyvážená kombinace vitamínů E a K snižuje výskyt tmavých skvrn a přirozeně sjednocuje tón pleti. Současně pomáhá zesvětlit tmavé kruhy pod očima a minimalizovat tvorbu žilek.
  5. Zpomaluje tvorbu vrásek – je také velmi účinný v prevenci vrásek a hlubších defektů pleti.
  6. Je nekomedogenní – neucpává póry.
  7. Snižuje výskyt akné – opunciový olej je širokospektrální a kromě jiných skvělých vlastností pomáhá s hojením akné a s prevencí výskytu akné.
  8. Je vhodný pro všech typy pleti – od citlivé až po velmi zralou, tento olej má každému co nabídnout.
  9. Pečuje o vlasy – díky vysokému obsahu vitamínů působí jako přírodní kondicionér a napomáhá v boji proti vysychání a krepatění vlasů.
  10. Vyživuje nehty – vitamín E obsažený v oleji ve vysokém podílu nádherně pečuje o nehtové lůžko i celý povrch nehtu.


TIP: Jestli jste také podlehli kouzlu face yogy neboli obličejové jógy, s pomocí opunciového oleje vyšvihnete pravidelné cvičení o úroveň výš. Pleť důkladně vyčistěte, hydratujte, promasírujte opunciovým olejem a pusťte se do cvičení.

Autorka článku: Zuzana Erdem