1 hodnocení

Kakaový prášek RAW 24% 120 g

Náš výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky. Je vyrobený z kolumbijských bobů Fino de Aroma. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti na úrodě).

Skladem (> 10 ks)
109 Kč
Kategorie: Čokoláda, kakao
kakao raw kopie
Novinka

Náš výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky. Je vyrobený z exkluzivních bobů Fino de Aroma z Kolumbie. Má ovocno-květinové aroma s jemným oříškovým nádechem. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti na úrodě).

 

Přírodní (nealkalizované) kakao – Pozná se podle světlejší barvy, je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává. 

Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prošlo během zpracování tzv. alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost. 

Tepelně upravené – Klasické a v historii  nejčastěji vyráběné kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví prospěšných látek.  Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat. 

Tepelně neupravené, RAW kakao – V této podobě je řazeno mezi superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20x více prospěšných látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé, a právě takové máme v  našem sortimentu

Kakao se sníženým obsahem tuku – Kakaový prášek se skládá kromě kakaového koláče též z kakaového másla. Aby se tento prášek mohl nazývat kakaem, musí ho v sušině obsahovat alespoň 20 %. Všechny výrobky s nižší hodnotou se řadí právě do kategorie se sníženým obsahem tuku (spadá sem většina kakaa na českém trhu). 

 

Účinky kakaa na zdraví

Dopřáváme-li si kakao s mírou, můžeme se těšit z řady pozitiv. 

  • Dodává energii – Do jeho složení patří tzv. methylxantiny, mezi které spadá i kofein. Konkrétně kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která má oproti kofeinu slabší účinek, ale nezpůsobuje závislost. 
  • Je silný antioxidant – Kakao obsahuje spoustu biologicky aktivních látek (např. polyfenoly a flavonoidy), které chrání buňky před poškozením, pomáhají chránit před řadou onemocnění a před stárnutím organismu.
  • Už zmiňované flavonoidy roztahují cévy, díky čemuž klesá krevní tlak a zlepšuje se průtok krve a živin cévami. Zároveň snižují vznik cholesterolu a tvorby krevních sraženin. Vliv mají už i velmi malé dávky kakaa. 
  • Kromě výše uvedeného obsahuje kakao také fenylethylamin, stimulující nervový systém a uvolňující opiové sloučeniny, které se pojí s příjemnými pocity, tzv. endorfiny. Kromě toho zesiluje aktivitu dopaminu a serotoninu s antidepresivním působením. Takže se nám to pouze nezdá, že se po kakau či čokoládě cítíme lépe - je to ověřený fakt. 
  • Zpomaluje metabolismus sacharidů – Zpomalováním vstřebávání sacharidů do krve udržuje kakao rovnovážnou hladinu krevního cukru. Pozitivně ovlivňuje také patologické mechanismy zapojené do inzulinové rezistence.

 

Nutriční hodnoty (100 g) :

Energetická hodnota: 1284 kJ / 307 kcal
Tuky: 22,96 g
     z toho nasycené mastné kyseliny: 13,96 g
Sacharidy: 46,57 g
     z toho cukry: 0,04 g
Bílkoviny: 20,04 g
Vláknina: 30,04 g
Vápník: 135.42 mg 36 %*
Železo: 41.83 mg 298 % *
Draslík: 1,340 mg 48 % * 
Magnesium: 519.25 mg 138%
**Doporučená denní dávka (ve 100 g výrobku)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: