Ghí - Kvalita - BIO
Ghí, známé také jako přepuštěné máslo, je oblíbené v ajurvédské medicíně a moderní kuchyni pro svou vysokou odolnost vůči oxidaci při vysokých teplotách. Bohaté a lehce oříškové aroma navíc příjemně obohatý každý pokrm. Ghí se navíc hodí i pro osoby s intolerancí na laktózu, neboť většina mléčných bílkovin a cukrů je odstraněna.
Benefity, které přináší ghí
Vyzkoušejte přepuštěné máslo ghí, které je možné využít na vaření, pečení, smažení stejně jako olej nebo máslo. Oproti máslu však přináší mnohem více benefitů. Ghí patří mezi jednu z nejstarších superpotravin. Stane se tak zajímavým zpestřením vašich receptů a neměl by proto ve vaší kuchyni chybět.
Ghí přináší dlouhou řadu benefitů, které z něj dělají nutričně zajímavou potravinu. Díky obsahu kyseliny máselné chrání střeva, pomáhá udržovat správnou hladinu inzulinu a působí protizánětlivě. Velkou výhodou je i to, že je možné na něm bez obav smažit.
Kvalitní výroba z českého másla od lokálních výrobců
Ghí pochází z českého másla z kvalitní poctivé výroby od lokálních výrobců. V ajurvédské medicíně se využívá již po dlouhá tisíciletí pro jeho terapeutické účinky. Ghí přirozeně neobsahuje lepek a laktózu.
Výborná a plná chuť
Ghí je čistý máselný tuk z vysoce kvalitního másla. Oceníte jeho výbornou a plnou chuť stejně tak i vysoký bod kouřivosti. Díky tomu se nepřepaluje a je tak vhodný pro jakoukoliv tepelnou úpravu.
Dále vás nadchne širokými možnostmi využití. Skvěle se hodí například pro restování zeleniny, pro přípravu základu do polévek (můžete vyzkoušet podzimní polévku s guinoou) a omáček nebo pro zjemnění pomazánek. Klidně z něj můžete připravit i jíšku.