Hlavní jídla
Cizrnové karí
Lehký oběd plný zeleniny s exotickou chutí je tohle cizrnové karí. Díky cizrně, která má vysoký obsah bílkovin vás zasytí a dodá potřebné živiny. Zdravé tuky obsažené v kokosovém mléce a arašídovém másle tvoří v jídle nezapomenutelnou chuť Asie. Karí můžete podávat s rýží, ale i bez přílohy.
Salátová zálivka s arašídovým máslem
Ozvláštněte zeleninový salát touto zálivkou z arašídového másla, která je rychle hotová a salát pozvedne na úplně jiný level. K salátu přidejte třeba sýr halloumi, vejce nebo uzené tofu a máte skvělé letní hlavní jídlo, po kterém budete mít spoustu energie. Zálivku si můžete udělat do zásoby a uchovat v lednici. Vydrží tam zhruba týden.
Zeleninový salát s quinoou a tempehem
Připravte si jako letní oběd tento veganský bezlepkový salát, kterému dodá perfektní chuť lehce pikantní zálivka. Salát vás nejen zasytí, ale je i lehký, zdravý a nabitý živinami.
Salát s cizrnou, batáty a zálivkou z kešu
Saláty rozhodně nejsou nuda, když máte ten správný recept. Připravte si tento nutričně hodnotný a chuťově vyvážený salát s batáty, cizrnou a dochucený krémovou zálivkou z kešu.
Baba Ganoush: orientální dip z pečených lilků a tahini
Připravte si chutný a výživný orientální pokrm jen z několika surovin. Baba Ganoush z pečeného lilku a sezamové pasty představuje veganský recept vhodný na svačinu či lehčí oběd a večeři, záleží na tom, co k němu zvolíte za přílohu.
Halloweenský recept na dýňové lívance
Halloween je oblíbeným americkým svátkem, který se slaví 31. října a i když to bývá zvykem, rozhodně nemusí být jenom o přeslazených cukrovinkách. Udělejte radost dětem i sobě chutnými lívanci z dýňového pyré, posypte je oblíbenými ořechy, ovocem, prostě čímkoliv, co doma máte rádi a zamlsejte si na Halloween zdravěji!
Hlívový guláš
Hlíva ústřičná je houba, která prokazatelně prospívá lidskému organismu, obsahuje mnoho vitamínů a ještě k tomu má výbornou chuť. Hlívový guláš je tudíž velmi zdravý a chutný. Jeho příprava se od klasického guláše příliš neliší, ale je rychlejší, což vás zajisté potěší. Dobrou chuť! :)
Rychlá rajčatová polévka s černým česnekem
Rajčatová polévka je to pravé nejen pro milovníky italské kuchyně! V létě zajisté oceníte, že ji můžete podávat teplou i studenou a fantazii se meze nekladou jak při zdobení, tak při samotné přípravě. Vyzkoušejte recept na lahodnou rajčatovou polévku s černým česnekem.
Vegan stroganov
Máte chuť na vydatné, ale rychlé jídlo? Jste zastáncem rostlinné stravy nebo čas od času maso raději vynecháte? Připravte si doma výborný veganský stroganov se žampiony!
Palačinky s lahodným kokosovým krémem
Palačinky jsou jedno z těch jídel, které si můžete dát ke snídani, obědu i večeři a to potěší, ještě když je to taková dobrota! Vyzkoušejte tento recept plný lahodné kokosové chuti.
Pečené hasselback brambory
V hlavní roli oblíbené pečené hasselback brambory! Můžete je podávat samostatně nebo jako přílohu. Skvěle chutnají s pořádnou dávkou másla, smetany nebo pomazánky a chutney Goodie.
Dětské těstoviny s jemnou rajčatovou omáčkou
Těstoviny s kečupem jsou rychlá klasika, která nikdy nezklame a dětem chutná. Zkuste tuhle zábavnější a hlavně zdravější variantu s dětskými těstovinami ve tvaru zvířátek a s domácí rajčatovou omáčkou!
Hráškové penne se spirulinou
Recept pro milovníky těstovin! Vyzkoušejte penne s přidanou spirulinou v hráškové omáčce. Jsou chuťově výborné a plné důležitých živin.
Rychlé cizrnové kari
Pokud je indická kuchyně vaší oblíbenou, je tohle ten pravý recept pro vás. Rychlé, lehké a velmi chutné!
Česnekoví šneci z listového těsta s pestem z medvědího česneku
Sháníte rychlý jednoduchý recept pro návštěvu nebo pro přípravu večeře či svačiny? Vyzkoušejte a dejte nám vědět, jak vám chutná!
Zeleninový quiche
Tradiční francouzský slaný koláč se obvykle připravuje se sýrem a se šunkou. Vyzkoušejte odlehčenou veganskou verzi. Hodí se jako předkrm nebo jako lehká večeře.
Zapékaná špagetová hnízda
Tento recept je skvělý, když máte doma uvařené špagety nazbyt, a pokud nemáte, jednoduše je uvařte podle návodu na obalu.
Rychlý hráškový krém s mátou
S příchodem jara je dobré zabarvit jídelníček více do zelena a odlehčit ho. Rychlý hráškový krém lehce zasytí, skvěle chutná a je jednoduchý na přípravu. Nebojte se servírovat 14.4. na zelený čtvrtek!
Vegan butter Tofu
Butter chicken patří bez pochyb k jedněm z nejoblíbenějších a nejvyhledávanějších receptů. Vyzkoušejte recept na veganskou zdravou verzi s tofu!
Valentýnské lívance
Láska prochází žaludkem! A v únoru to platí mnohonásobně víc! 14.2. slavíme Valentýn a příležitost vyjádřit lásku. Připravte milované osobě nebo sami sobě zamilované valentýnské lívance a udělejte si hezký den.
Bramborové šišky s mákem a ořechy
Chuť na sladký oběd či večeři? Občas to přijde na každého z nás. Vyzkoušejte veganský recept na bramborové šišky s mákem, které nasytí tělo i duši. Klasický bílý cukr nahraďte erythritolem a získáte odlehčenou verzi!
Vegan pad thai nudle
Pad thai je oblíbený tradiční pokrm původně z Thajska, který se díky své skvělé chuti, nutričním hodnotám a jednoduché přípravě rozšířil do celého světa. Existuje spoustu verzí, základem bývají nudle, zelenina a maso. Nezapomenutelný chuťový zážitek je zaručen při správné přípravě omáčky. Důležité je používat kvalitní čerstvé ingredience!
Letní salát s quinoou
Quinoa neboli merlík čilský je přirozeně bezlepková pseudoobilovina vhodná do polévek, omáček, nebo jako příloha a hlavně do salátů. V kombinaci s křupavým salátem, semínky a domácí zálivkou vytvoří plnohodnotné lehké jídlo plné nejen chutí, ale také mikronutrientů.
Makové knedlíky se švestkami
Ořechové a semínkové mouky jsou plné vlákniny a rostlinných bílkovin. Kromě úžasných výživových hodnot mají dokonalé vlastnosti při vaření, pečení ale i například při přípravě kaše. Vytvořit z nich můžete i švestkové knedlíky, jako například tyto z makové mouky, které s přehledem konkurují staré české klasice.
Lehká podzimní polévka s guinoou
Quinoa neboli merlík chilský se právem dostává do povědomí a do popředí jídelníčků stále častěji a více. Jedná se o pseudoobilovinu vzácnou díky obsahu živin, ale i vysokému množství kvalitních rostlinných bílkovin. Z quinoy si můžete připravit mnoho pokrmů na nejrůznější způsoby, dá se s ní skvěle experimentovat třeba i v polévkách, které by měly být součástí jídelníčku zejména v období podzimu a zimy. Vyzkoušejte polévku s quinoou - krásně zasytí, zahřeje a díky promyšlené kombinaci rozmarýnu, zázvoru a citronu skvěle chutná!
Bezlepkové lívance
Lívance chutnají snad každému! Rádi si na nich pochutnáváte a chtěli byste vyzkoušet zdravější verzi? Pak neváhejte a vyzkoušejte tento recept, který neobsahuje mouku a přesto skvěle chutná!
Dýňové noky
Dýňové noky jsou skvělou přílohou do každého zdravého jídelníčku, včetně low carb. Udělejte si k nim výbornou omáčku z gorgonzoly a uzeného lososa, nebudete litovat!
Salát s quinoou
Teplé dny převažují nad těmi chladnými, čerstvá zelenina je dostupnější a my bychom si ji měli začít co nejvíce dopřávat. Saláty se dají připravovat na milion způsobů. Máme pro vás jednoduchý TIP, jak si připravit rychlý a výživný salát s quinoou. Quinoa je velmi bohatá na rostlinné bílkoviny (14 g) a vlákninu, skvěle se tak hodí i do redukčních jídelníčků.
Penne z červené čočky na smetaně
Penne trochu jinak! Zdravě, jednoduše, rychle a chutně. Proteinové těstoviny si zamilují všichni - vegani, sportovci i děti. Každého, kdo si rád pochutná na rychlých výživných receptech mile potěší, že jsou vyrobeny pouze z vysoce kvalitních surovin, bez lepku, bez éček, bez sóji a bez laktózy. Využít je můžete jako klasické těstoviny a na několik způsobů. Nechte se inspirovat třeba tímto receptem na penne z červené čočky na smetaně.
Superfood fusilli s kozím sýrem
Máme pro vás těstoviny trochu jinak, zdravěji. Tyto fusilli jsou vyrobeny pouze ze 3 kvalitních ingrediencí v BIO kvalitě (čirok, rýže a červená řepa). Jsou výživné, plné bílkovin a vlákniny a snadno se připravují. Vyzkoušejte náš jednoduchý TIP na čirokové fusilli se špenátem a kozím sýrem.
Fussili s houbami
Těstoviny s houbami a krémovou omáčkou přijdou vhod nejen v houbařské sezóně. Budeme rádi, když vyzkoušíte tento tradičně netradiční recept a dáte nám vědět, jak vám chutná. Proteinové těstoviny jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky a obsahují vysoké % rostlinných bílkovin a vlákniny.
Cizrna na paprice vegan
Veganských receptů není nikdy dost. A těch chutných nebo dokonce neodolatelně dobrých je opravdu málo. Jeden pro Vás máme! Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí si vzpomenout den předem a namočit cizrnu do vody (doporučujeme), nebo jednoduše použít tu z plechovky. Jedná se o výživné jídlo plné bílkovin, na kterém si pochutnají i děti.
Podzimní zelenina s pohankou a pickles
Každému ročnímu období přísluší určité potraviny. Na podzim bychom měli zařadit do jídelníčku dýně, řepu, brambory, pickles a pohanku. Co takhle to vše smíchat dohromady? Vznikne tak jednoduchý veganský pokrm plný živin a vitamínů. Pohanka má zahřívací vlastnosti a je bohatá na rutin neboli vitamin P, který pečuje o zdraví našich cév.
Celerové hranolky
Vánoce jsou za námi a možná i vaše tělo, před oslavami nového roku, volá po odlehčeném talíři. Připravili jsme pro vás delikátní recept na celerové hranolky! Chutnají báječně jako snack při večerním lenošení u televize, ale poslouží i jako lehký oběd.
Tvarohové taštičky s povidly
Milujete sladké obědy? Vyzkoušejte recept na taštičky z tvarohového těsta, naplňte je povidly a budete se olizovat ještě k večeři!
Mungo polévka
Zítra nás čeká zelený čtvrtek! Ideální příležitost na vyzkoušení mungo polévky plné rostlinných bílkovin.
Cuketové špagety. Jak na ně?
Zucchini noodles, cuketové nudle, cuketové špagety. Receptů na ně je hromada. Jak takové cuketové nudle vyrobit? Existuje několik způsobů. Ať už vyberete jakýkoliv, zpracovávání cuketových špaget je zábava a ještě si u toho zarelaxujete.
Cuketové špagety se semínky
Cuketové špagety jsou vděčná náhrada za ty těstovinové obzvlášť v létě. V kombinaci s omáčkou a semínky zasytí tak akorát, navíc dodají vlákninu a živiny.
Knedlíky se švestkami
Buddha bowl s quinoou
Buddha bowl je porce plná barev, živin a vyváženého poměru makronutrientů. Zásadně se skládá z komplexních sacharidů ve formě obilovin, zeleniny, plnohodnotných bílkovin a zdravých tuků. Vše je k dokonalosti doladěno zálivkou, která propojí chutě. Vyzkoušejte exotickou buddha s pseudoobilovinou quinoou.