HORKÁ čokoláda - Chilli 110 g
Směs na přípravu horké čokolády je vyrobena z výběrových kakaových bobů. Jedná se o čokoládu "bean to bar" bez bílého cukru. K doslazení jsme použili sušenou třtinovou šťávu v BIO kvalitě. Pořádný šmrnc tomu dodává špetka chilli, skořice a nové koření.
Kategorie: | Horká čokoláda |
---|---|
Obsah lepku: | Bez lepku |
Paleo: | Paleo |
Původ: | Vegan |
Směs na přípravu horké čokolády je vyrobena z výběrových kakaových bobů. Jedná se o čokoládu "bean to bar" bez bílého cukru. K doslazení jsme použili sušenou třtinovou šťávu v BIO kvalitě. Pořádný šmrnc tomu dodává špetka chilli, skořice a nové koření.
Co to vlastně znamená "bean to bar"?
Z doslovného překladu z angličtiny "od bobu k tabulce" již vyplývá, že jde o způsob výroby. Celý proces výroby čokolády máme pod drobnohledem. Pečlivě přebrané výběrové kakaové boby od farmářů pražíme, meleme, temperujeme. Hotovou čokoládu následně zpracujeme tak, aby byla připravena k přípravě horké čokolády. Způsob zpracování a kvalitu poznáte na chuti, vůni i vzhledu.
Příprava:
1. V malém kastrůlku zahřejte těsně pod bod varu 50 ml vody.
2. V horké vodě rozmíchejte cca 25–30 g (3 polévkové lžíce) směsi dokud se důkladně nespojí s vodou.
3. Nalijte horkou čokoládu do oblíbeného hrnečku a vychutnávejte.
Složení: kakaové boby, kakaové máslo, BIO panela (sušená třtinová šťáva), chilli (min. 0,75%), skořice, nové koření
Obsah kakaové složky min. 70%
Nutriční hodnoty (100 g):
Energetická hodnota: 2314,1 kJ/ 551,5 kcal
Tuky: 38,6 g
z toho nenasycené mastné kyseliny: 25,0 g
Sacharidy: 43,2 g
z toho cukry: 26 g
Bílkoviny: 9,5 g
Vláknina: 10,6 g
Sůl: 0,1 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.