Neohodnoceno

Fazole mungo BIO 500 g

Mungo v BIO kvalitě - dnes vaří šéfkuchař z Číny! Mungo jsou malé zelené fazolky, kterévynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. 

Skladem (> 10 ks)
Značka: Probio
66 Kč
Kategorie: Luštěniny

Mungo v BIO kvalitě - dnes vaří šéfkuchař z Číny! Mungo jsou malé zelené fazolky, kterévynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů. 

Příprava:

Předem namočené přes noc idealně až 24 hodin. Vařit cca 30min. Nejčastěji se konzumují také naklíčené.

Jak klíčit?

Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. 

Složení:

100 % fazole mungo BIO

Skladování:

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše do 75 %.

Nutriční hodnoty (100 g):
Energie:1322 kJ / 316 kcal
Tuky: 0,8 g
z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 55,6 g
z toho cukry: 1,1 g
Vláknina: 6,4 g
Bílkoviny: 21,6 g
Sůl: <0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: