Oleje a tuky
Tvoří tvoří jednu ze tří základních makroživin v jídelníčku a lidské tělo je potřebuje pro řadu reakcí a procesů. Záleží však na typu a kvalitě tuků. Pro pečení, smažení a dochucování jídel si proto vybírejte kvalitní tuky z organických surovin a šetrně upravené tak, aby zůstalo zachováno co nejvyšší množství cenných látek. V jídelníčku kombinujte více zdrojů tuků, aby mělo tělo dostatek všech potřebných omega kyselin v optimálních poměrech.
Za studena lisované oleje
Dopřejte si zdravé a kvalitní oleje a tuky, které využijete pro přípravu studených a některé i pro přípravu teplých pokrmů. Využití si ovšem najdou i k vnějšímu použití, například na tělo, pleť nebo vlasy.
Objevte za studena lisované oleje, které si zachovávají maximum prospěšných látek a využijte jejich blahodárné účinky. Vsaďte na kokosový, sezamový, slunečnicový, konopný, a další extra panenské oleje, které využijete ve studené i teplé kuchyni nebo ke kosmetickým účelům.
Kokosový olej pro vnitřní i vnější použití
Kokosový olej si najde využití nejen v kuchyni. Je bez chutě a vůně, takže jej můžete v klidu přidat do různých pokrmů, jako jsou kaše, saláty nebo smoothie nápoj. Tělu poskytne vyživení i navenek. Využijete jej pro zvláčnění pokožky celého těla, hydrataci rtů, na masáž těla nebo jako vlasový zábal či k bělení zubů.
Ghí pro pečení a smažení
Přepuštěné máslo ghí je možné využít na vaření, pečení, smažení stejně jako olej nebo máslo. Oproti tomu ovšem ghí přináší mnohem více benefitů. Ghí patří mezi jednu z nejstarších superpotravin. Stane se tak zajímavým zpestřením vašeho jídelníčku a neměl by proto ve vaší kuchyni chybět.
Ostatní tuky
Ostatní tuky, jako například kokosový olej nebo kakaové máslo, jsou tuky v prémiové kvalitě, které jsou ideální volbou pro zdravé vaření a pečení. Ve vegetariánských a veganských receptech dokážou rostlinné tuky hravě nahradit tuky živočišné.