Neohodnoceno

Konopné semínko 500 g

Konopné semínko je jedno z nejvýživnějších semínek vůbec. Za unikátní se považuje významný poměr omega–3 a omega–6 mastných kyselin v ideálním poměru 1:3. Mimo jiné obsahuje všechny aminokyseliny včetně těch esenciálních, jedná se tedy o nejlepší zdroj bílkovin z rostlinné říše. 

Skladem (> 10 ks)
Značka: Goodie
179 Kč
Kategorie: Ořechy a semena

Konopné semínko je jedno z nejvýživnějších semínek vůbec. Za unikátní se považuje významný poměr omega–3 a omega–6 mastných kyselin v ideálním poměru 1 : 3. Mimo jiné obsahuje všechny aminokyseliny včetně těch esenciálních, jedná se tedy o nejlepší zdroj bílkovin z rostlinné říše.

Díky obsahu bílkovin jsou konopná semínka vhodná nejen pro sportovce a vegetariány, ale i do redukčních jídelníčků. Optimální příjem omega–3 mastných kyselin je důležitý jako součást vyvážené stravy, zbystřit by měly těhotné a kojící ženy. Dostatečné množství omega–3 mastných kyselin ovlivňuje příznivě vývoj mozku u dítěte.

Výhody:

  • zdroj omega–3 a omega–6 mastných kyselin v optimálním poměru
  • zdroj bílkovin včetně esenciálních aminokyselin
  • zdroj vlákniny

Věděli jste že?

Konopné semínko sice nabírá na popularitě, ale dříve se z nich připravovala tradičně tzv. semencová kaše, kaše ze semence neboli konopného semínka. 

Ingredience:

15 dkg semence (konopné semínko)
1/2 l světlého piva
2 lžíce ořechových jader
2 lžíce medu
skořice, zázvor
2 lžíce žitné mouky

Postup:

Konopná semínka meleme, zředíme následně pivem, procedíme a vaříme na kaši. Osladíme
medem a okořeníme skořicí a zázvorem. Je-li kaše příliš řídká, zahustíme ji žitnou moukou nebo strouhankou
a ještě chvíli povaříme. Na talíři kaši posypeme cukrem a strouhanými ořechy dle libosti.

Složení:

100% konopné semínko loupané

Nutriční hodnoty (100 g):

Energetická hodnota: 2451 kJ / 586 kcal
Tuky: 48,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,6 g
Sacharidy: 8,7 g
z toho cukry: 1,5 g
Bílkoviny: 31,6 g
Vláknina: 4 g
Sůl: 0 g
 
Původ: EU

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: