3 hodnocení

Slunečnice loupaná 500 g

Slunečnicová semínka jsou skvělým zdrojem bílkovin s vysokou výživnou hodnotou. Obsahují kvalitní rostlinné tuky, zejména velké množství důležité kyseliny linolové a vlákninu. Původem jsou slunečnicová semínka z Mexika a Peru a mnohá století sloužila jako důležitá potrava Indiánům. Naše semínka jsou loupaná a nesolená. 

Skladem (> 10 ks)
Značka: Goodie
49 Kč
Kategorie: Ořechy a semena

Slunečnicová semínka jsou skvělým zdrojem bílkovin s vysokou výživnou hodnotou. Obsahují kvalitní rostlinné tuky, zejména velké množství důležité kyseliny linolové a vlákninu. Původem jsou slunečnicová semínka z Mexika a Peru a mnohá století sloužila jako důležitá potrava Indiánům. Naše semínka jsou loupaná a nesolená. 

V hrnečku slunečnicových semínek (cca 60 g) je obsaženo až 90% doporučené denní dávky důležitého antioxidantu vitamínu E, který přispívá k ochraně buněk proti oxidativnímu stresu.

Použití:

Semínka jsou určena k přímé spotřebě. Nutričně, vzhledově i chuťově dokáží k dokonalosti doladit většinou pokrmů zejména zeleninové i ovocné saláty, některé omáčky, krémové polévky. Hodí se na přípravu pomazánek nebo jako základ pro pesta.

Doporučení: Pro lepší a efektivnější stravitelnost semínka namočte přes noc na několik hodin ve vodě. Dochází k aktivaci procesů, semínka jsou po namočení měkká a množství živin je v nich výrazně vyšší než před namáčením. Po namáčení semínka slijte a konzumujte v salátech, pomazánkách, kaších nebo v jogurtech. Po opláchnutí můžete semínka následně sušit v troubě cca na 80 °C. Usušená a aktivovaná semínka můžete skladovat k dalšímu využití, jejich trvanlivost je kratší. Nejkratší trvanlivost mají mletá semínka.

Slunečnicová semínka jsou vhodná k nakličování. Celý proces trvá cca 36 hodin. Stačí semínka přes noc namočit, po namočení přendat do nakličovací misky nebo sklenice. Semínka získají ohromné množství živin, jemnou strukturu a báječnou chutˇ.

Věděli jste že?

Slunečnice byly jedny z prvních rostlin pěstované na území USA. Lidé v severní americe je používali přes 5000 let jako zdroj potravy a surovinu pro výrobu slunečnicového oleje. Části rostlin jako kořeny či stonky se využívají k různým účelům, např. zdroj přírodního pigmentu barviva, ale korunní plátky slunečnic jsou pro člověka považovány za jedovaté.

Složení:

slunečnice loupaná

Nutriční hodnoty (100 g):

Energie: 2450 kJ / 548 kcal
Tuky: 51,5 g
     z toho nas. mast. kys.:4,5 g
Sacharidy: 20 g
     z toho cukry: 2,6 g
Bílkoviny: 20,8 g
Vláknina: 8,6 g
Sůl: 0 g
Vitamín E: 12,3 mg (102,5%)*
Kyselina linolová: 8,07 g
* referenční hodnota příjmu
 
Velmi nám záleží na vaší spokojenosti a důvěře. Proto vám poskytujeme pouze pravdivé informace o našich produktech a u tohoto produktu uvádíme pouze zdravotní a výživová tvrzení schválená Evropskou komisí dle Nařízení (ES) č. 1924/2006.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: