Pasterovaný sirup vyrobený pouze ze 100% bio agáve šťávy. Ve 100 g výrobku je obsaženo 76 g přírodních sladidel (šťávy z agáve).
Použítí:
Sirup, vyrobený z rostlin Agáve, obsahuje přibližně 70% fruktózy, která má o 50% vyšší sladivost než řepný cukr. Díky tomu, lze stejné sladkosti pokrmů dosáhnout při použití výrazně nižší dávky a zároveň tak snížit energetickou hodnotu pokrmu. Jeho nízký glykemický index zaujme zejména diabetiky. Kuchařky jistě ocení i jeho snadnou rozpustnost, neutrální barvu, chuť i vůni. Agáve sirup je velmi univerzálním sladidlem. Lze jej použít při pečení nejrůznějších sladkých koláčů, buchet, sušenek a muffinů. Při přípravě domácích džemů a kompotů. Na dochucení omáček a dresingů. Do kvalitní domácí čokolády. Dětem na zmrzlinku. K oslazení ranního čaje i odpolední kávičky. V létě do osvěžující limonády a ledového čaje. No a nesmíme zapomenout na doslazení koktejlů na blížící se párty…
Složení:
Bio Agáve sirup* 100% (*produkt ekologického zemědělství).
Bez zahušťovadel, bez konzervačních látek, bez barviv a aromat. Bez přidaného cukru. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry.
Nutriční hodnoty na 100 g:
Tuky 0,9 g
Bílkoviny 0,2 g
Sůl 0,1 g
Skladování:
Minimální trvanlivost do: viz obal, 24 měsíců
Po otevření uchovávejte v chladničce do 10°C
O BIO Sirup Agáve
Naštěstí nepadlo veškeré Agáve na pálenky Tequila a Mezcal, ani nekvasí v indiánském nápoji Pulque a nejsou z něj ani samé sisálové provázky… Něco málo zbylo a mohl být vyroben tento úžasně sladký Agáve sirup. Někdy se mu také říká zlato mexických indiánů, protože se původně získával poměrně zdlouhavým procesem. Nejprve se nařezaly rostliny Agáve, ze kterých se nechávala “vyslzet“ jejich šťáva. Ta se každý den pečlivě sbírala a nechávala odpařit na žhavém mexickém slunci až vznikl krásně zlatý sirup. Dnes se samozřejmě využívají modernější výrobní technologie, ale odpařování šťávy zůstalo stále velmi šetrné a probíhá ve vakuu při teplotách hluboko pod bodem varu. Náš Bio Agáve sirup je vyroben pouze z rostlin pěstovaných dle zásad ekologického zemědělství.
Výrobce:
Dr. Hlaváč

Milujete sladké? Víme, jak a čím sladit!
Už odedávna podvědomě náš mozek vyhledává tři chutě: tučnou, slanou a taky… Sladkou. Nejlepší pak je, když jsou v jídle zkombinovány všechny tři chutě najednou. To si pak doslova vrníme blahem. Ať už jste ve výživě nováčci nebo patříte mezi pokročilé, tak zřejmě víte, že přemíra cukru v jídelníčku našemu zdraví zrovna neprospívá. Jak to ale udělat, pokud se sladké chuti nechcete úplně vzdát? A je cukr v jakémkoliv množství skutečně škodlivý? Na tyto a mnohé další otázky vám odpoví dnešní článek.

Vegan pad thai nudle
Pad thai je oblíbený tradiční pokrm původně z Thajska, který se díky své skvělé chuti, nutričním hodnotám a jednoduché přípravě rozšířil do celého světa. Existuje spoustu verzí, základem bývají nudle, zelenina a maso. Nezapomenutelný chuťový zážitek je zaručen při správné přípravě omáčky. Důležité je používat kvalitní čerstvé ingredience!

Valentýnské lívance
Láska prochází žaludkem! A v únoru to platí mnohonásobně víc! 14.2. slavíme Valentýn a příležitost vyjádřit lásku. Připravte milované osobě nebo sami sobě zamilované valentýnské lívance a udělejte si hezký den.

Mrkvový koláč
Vláčný nadýchaný mrkvový koláč si zamilujete. Připravte si ho doma podle tohoto receptu. Ingredience jsou veganské a jejich kvalitu máte pod kontrolou.

Chia puding
Chia semínka se řadí mezi superpotrarvinuy, bohaté na mikroživiny. Obsahují vysoké množství rostlinných bílkovin, tuků, minerálních látek, zejména vápníku a hořčíku, který přispívá k normálnímu stavu zubů a kostí. Při kontaktu s vodou mnohonásobně zvětšují objem. Hodí se skvěle do redukčních jídelníčků. Připravte si zdravý snack z chia semínek podle jednoduchého návodu.

Jahodovo - karamelový cheesecake
Připravte si doma osvěžující a lehký dort s hromadou čerstvých jahod! Vegan, bez lepku, bez laktózy. Slazeno pouze přírodou. :-)

Francouzské toasty
Původně šlo pouze o způsob využití starého pečiva, ale díky lahodné chuti se dnes francouzské toasty podávají v kavárnách po celém světě! Vyzkoušejte tento skvělý recept a připravte si je i u vás doma.