Datle medjool 500 g


Datle medjool 500 g
Datle medjool jsou právem nejoblíbenější a nejvyhledávanější odrůda mezi datlemi. Mají přirozeně sladkou chuť s bohatými tóny karamelu, dokonalou konzistenci vhodnou i pro přípravu RAW dezertů, příjemné aroma a jsou bohatým zdrojem energie. Obsahují vysoké množství kvalitních sacharidů, vlákniny a živin. Neobsahují žádný přidaný cukr a nejsou ošetřeny oxidem siřičitým SO2.
Datle medjool jsou právem nejoblíbenější a nejvyhledávanější odrůda mezi datlemi. Mají přirozeně sladkou chuť s bohatými tóny karamelu, dokonalou konzistenci vhodnou i pro přípravu RAW dezertů, přijemné aroma a jsou bohatým zdrojem energie. Obsahují vysoké množství kvalitních sacharidů, vlákniny a živin. Neobsahují žádný přidaný cukr a nejsou ošetřeny oxidem siřičitým SO2.
Datle jsou zdrojem draslíku, hořčíku a mědi.
Použití:
Datle medjool jsou určeny k přímé spotřebě. Přidejte si pár kousků do kaše, do jogurtu. Samotné nebo v kombinaci s jiným sušeným ovocem či oříšky se hodí jako rychlá, výživná svačina. Zpracované datle se hodí díky jejich konzistenci a přirozeně sladké chuti pro domácí výrobu RAW.
Výhody:
- bez přidaného cukru
- bez siřičitanů SO2
- zdroj vlákniny
- rychlý zdroj kvalitní energie
- obsah železa
Věděli jste že?
Datle podporují kvalitu spánku. Jsou bohatým zdrojem aminokyseliny tryptofan, podporující tvorbu spánkového hormonu melatoninu, který je za kvalitu spánku zodpovědný. Dejte si před spaním datli a bude spát jako miminko ;)
Složení:
100% datle medjool

Diagnóza diabetes - základní informace nejen pro cukrovkáře
Cukrovka neboli diabetes je jedno z dalších chronických onemocnění, u kterého zažíváme v moderní společnosti nebývalý nárůst. Jak je to možné? Vždyť ještě před pár desítkami let se jednalo o onemocnění poměrně výjimečné a přitom dnes pravděpodobně každý zná alespoň jednoho cukrovkáře ve svém okolí. Situace nyní dokonce vypadá tak, že dle statistik si tímto onemocněním prochází kolem 8,5 % celé evropské populace, což vyjádřeno konkrétními čísly znamená přes 56 milionů evropských diabetiků.

Pistáciové řezy
Pistácie jsou oblíbené pro svou nasládlou chuť i sytě zelenou barvu, která dodá šmrnc všemu, na čem se objeví. Vyzkoušejte s námi chuťově fantastické spojení pistácií, datlí a čokolády v tomto receptu na nepečené pistáciové řezy, budete ohromeni!

RAW cookies s lyo jahodami a jahodovým kešu
Raw cookies jsou jednoduché a rychlé na přípravu, ale přesto plné živin a jsou skvělým zdrojem energie. Výhodou je také to, že kvalitu použitých ingrediencí máte plně pod kontrolou. Tak neváhejte a vyzkoušejte fantastické spojení datlí, ořechových krémů a jahod.

Mrkvový koláč
Vláčný nadýchaný mrkvový koláč si zamilujete. Připravte si ho doma podle tohoto receptu. Ingredience jsou veganské a jejich kvalitu máte pod kontrolou.

RAW kuličky 3x jinak
RAW balls, bliss balls neboli RAW kuličky překvapují nejen chutí a skvělým nutričním profilem, ale také rozmanitostí. Dají se totiž připravit z nespočetného množství surovin. Můžete se pořádně vyřádit! V tom tkví výhoda nejen toho, že podpoříte kreativitu, ale můžete do nich "schovat" nejrůznější superpotraviny. Připravte si je do zásob. Hodí se, když vás honí mlsná, rychle doplní energii z kvalitního zdroje.

Polomáčené hvězdičky
Vánoce se kvapem blíží a možná už jste přemýšleli, co letos na vánoční stůl. Držíte se raději tradic, nebo zkoušíte i nové (nebo dokonce své vlastní) recepty? Následující recept je inspirovaný z knihy BioAbecedář od Hanky Zemanové. Hvězdičky se tak povedly, že se u nás doma musí péct i několikrát před Vánocemi, neboť do svátků ani nevydrží. Pokud rádi pečete zdravě a zároveň si i rádi pochutnáte, neváhejte tento recept na polomáčené cukroví ze špaldové mouky vyzkoušet.

Zdravé marokánky
Marokánka neboli marokánská placička je sladká placička arabského původu. Tradiční receptura původně kromě medu, oříšků, datlí, cukru, kakaa a vanilky obsahovala ještě hašiš. Průmyslově vyráběné marokánky obvykle místo poctivých ingrediencí obsahují levnou citronovou nebo pomerančovou kůru naloženou v cukru a místo kvalitních ořechů nekvalitní arašídy. Marokánky bývají potřené „čokoládou“, která nemá s čokoládou skoro vůbec nic společného, nebo tukovou kakaovou polevou. Přinášíme poctivý domácí recept na marokánky bez cukru (a bez hašiše), pouze z poctivých a kvalitních ingrediencí.