Datlový cukr BIO 250 g

Datlový cukr BIO 250 g
Přírodní sladidlo šetrně zpracované pouze z usušených a rozemletých datlí v BIO kvalitě dodá každému pokrmu i nápoji lehce nasládlou a přijmenou chuť datlí. Díky obsahu živin a vlákniny se jedná o kvalitnější náhradu nezdravého bílého cukru. Obsahuje pouze přirozeně vyskytující se cukry, které slouží jako zdroj energie.
Přírodní sladidlo šetrně zpracované pouze z usušených a rozemletých datlí v BIO kvalitě dodá každému pokrmu i nápoji lehce nasládlou a přijmenou chuť datlí. Díky obsahu živin a vlákniny se jedná o kvalitnější náhradu nezdravého bílého cukru. Obsahuje pouze přirozeně vyskytující se cukry, které slouží jako zdroj energie.
Výhody:
- zdroj vitamínu a minerálu
- pouze přirozeně vyskytující se cukry
- jemně nasládlá datlová chuť a vůně
Použití:
Datlový cukr se hodí k doslazení kaší, do jogurtu, k dochucení omáček, smooothies či při pečení.
Složení:
100% BIO datle
Výživové údaje na 100 g:

4 tipy, jak podpořit zdraví svého střevního mikrobiomu
Zdravý střevní mikrobiom je základním stavebním pilířem dlouhodobého zdraví a obranyschopnosti, jež bývají v této době tak často oslabené. Mikrobiom je významným “orgánem”, který pro nás vykonává celé spektrum funkcí, od vlivů na naši náladu po tvorbu důležitých živin. Vše ale mikrobiom zvládne jen pokud je zdravý. Jak jeho zdraví tedy nejlépe podpořit?

Klidné a pohodové Vánoce
Vánoce, stejně jako jiné oslavy a svátky nás svádí z naší cesty a přímo vybízejí k uvolnění. Nic proti ničemu. Naopak! Občasné upuštění od každodenní rutiny a stresu je přínosné. Všechno má své následky. Pojďme se společně podívat na to, jak si Vánoce můžeme plnohodnotně užít a nezpůsobit si tak újmu na zdraví nebo na postavě.

Milujete sladké? Víme, jak a čím sladit!
Už odedávna podvědomě náš mozek vyhledává tři chutě: tučnou, slanou a taky… Sladkou. Nejlepší pak je, když jsou v jídle zkombinovány všechny tři chutě najednou. To si pak doslova vrníme blahem. Ať už jste ve výživě nováčci nebo patříte mezi pokročilé, tak zřejmě víte, že přemíra cukru v jídelníčku našemu zdraví zrovna neprospívá. Jak to ale udělat, pokud se sladké chuti nechcete úplně vzdát? A je cukr v jakémkoliv množství skutečně škodlivý? Na tyto a mnohé další otázky vám odpoví dnešní článek.

4 důvody, proč se vyhnout cukru nejen o Vánocích
Cukr se stal v poslední době velmi diskutovaným a kontroverzním tématem a počet jeho odpůrců roste. Někteří lidé ho označují dokonce za jed a tvrdí, že by měl být striktně vyřazen z jídelníčku vzhledem k jeho nepříznivým dopadům na lidské zdraví. Jedná se o skutečné nebezpečí pro člověka? A co když sladké chuti prostě odolat nejde? Pojďme se společně cukru podívat na zub.

Vánoce jinak!
Vánoce se každý rok nesou spíše než v klidném duchu ve znamení těžkého konzumerismu a materialismu, které mají za následek stres, deprese a v neposlední řadě pár kil na víc. Jak těmto nepříjemnostem předejít? Jak si svátky užít plnohodnotněji?

Chia pudink
Báječná snídaně nebo svačina na odlehčení (nejen) mezi svátky! Chia pudink nakopne, skvěle zasytí a jeho příprava nezabere déle než pár minut.

Linecké cukroví ze špaldové mouky
Recept na křehké, vláčné, chuťově vynikající a ještě k tomu zdravější linecké cukroví ze špaldové mouky je snem snad každého milovníka vánočních dobrot, který zároveň dbá na jídelníček. A přesně takový přinášíme! Vyzkoušejte vánoční klasiku v odlehčenější verzi. Věříme, že se toto linecké ze špaldové mouky stane vaším oblíbeným a budete se k němu vracet každý rok!