Grilovací omáčka - Medovo hořčičná 325g
Někdy to chce omáčku, která si rozumí se vším. A přesně taková je tahle – medovo-hořčičná. Sladká i pikantní zároveň, vymazlená pro grilovaná kuřecí stehna, zeleninové špízy, nebo i na finální dochucení. Bez éček a zbytečné chemie… Jen kombinace poctivých surovin, které dávají smysl.
Tajemství dobré omáčky? Poctivé suroviny jako stvořené pro grilování
Každý „gril master“ ví, že chuť je o detailech... A tahle medovo-hořčičná omáčka je toho důkazem. Je totiž přesně taková, jakou byste si udělali doma – poctivá, bez konzervantů a s chutí, která má šmrnc. Stačí pár lžic a každé jídlo povýší na malý kulinářský zážitek.
Poctivý včelí med dodává grilovací omáčce příjemnou sladkou chuť a jemně karamelový nádech. Ale nenechte se mýlit, díky plnotučné hořčici a pečlivě zvolené směsi koření má grilovací omáčka i ten správný říz.
Hořčice je mletá na tradičních kamenných mlýnech a omáčka je i díky tomu krémová „tak akorát“, takže skvěle doplní jakékoli maso, grilovanou zeleninu, sýry i pečené brambory… Dobře se ale hodí i k dochucení studené kuchyně.
Ať už omáčku použijete jakkoliv, jedna sklenička vám otevře nespočet chutných možností!
Z Rajhradu až na váš stůl – s chutí a úctou k tradicím
Medovo-hořčičná omáčka nevznikla jen tak. Pro Goodie ji vyrobila Klášterní officína, tradiční výrobce z Rajhradu, který navazuje na benediktinské dědictví sahající až do roku 1045. Jejich filozofie „Ora et Labora“ (modli se a pracuj) prostupuje každým výrobkem, včetně této omáčky.
Díky tomu víte, že do ruky dostáváte poctivý produkt z kvalitních surovin, bez zbytečné chemie a náhražek. Každá sklenička vzniká na míru, s péčí a respektem k surovinám a půdě.
Prostě a jednoduše – ať už omáčku Goodie namažete do burgeru, přimícháte do salátu, potřete jí maso před grilováním nebo omáčku jen postavíte na stůl pro doladění poctivě vyzrálého sýra… Vsadíme se, že se po ní zapráší jako první!
pitná voda, med, hořčice plnotučná (pitní voda, hořčičné semínko, fruktóza, vinný ocet, sůl, směs koření), cukr třtinovy, sůl, xanthanová guma
Nutriční hodnoty (100 g)
|
Energetická hodnota |
975,71 kJ / 255,42 kcal |
|
Tuky |
16,68 g |
|
– z toho nasycené mastné kyseliny |
1,19 g |
|
Sacharidy |
24,7 g |
|
– z toho cukry |
21,07 g |
|
Bílkoviny |
1,28 g |
|
Sůl |
1,5 g |
|
Vláknina |
0,73 g |
Medovo-hořčičná omáčka si najde místo v každé kuchyni – a obzvlášť u grilu. Využijete ji jako marinádu, při samotném grilování i jako finální dochucení hotového jídla. Nejlépe vynikne:
- Na gril i do burgeru – skvěle ladí s grilovaným hovězím, kuřecím, tofu i burgery. Doporučujeme i jako přílohu k domácím klobáskám nebo kukuřici.
- Do sendviče nebo k sýrům – výrazná chuť omáčky dodá šmrnc i běžným jídlům. Vyzkoušejte ji místo kečupu.
- Na zeleninové grilování – oživí pečené lilky, cuketu, žampiony i tempeh.
- Jako dip – stačí malé množství do mističky a rázem máte skvělý doplněk k hranolkám, sýrům nebo pečeným bramborám.
💡 Tip Goodie: Pokud rádi grilujete a záleží vám i na zdraví, přidejte omáčku až v posledních minutách – zachová si svěžest a krásně provoní celý stůl.
A nezapomeňte hlídat teplotu a čas. Doporučená teplota pro bezpečné grilování je pod 200 °C. Krátké grilování s častým otáčením a odstranění zčernalé kůrky pomáhají redukovat škodliviny.

Trápí vás problémy se zažíváním? Vyzkoušejte těchto 5 tipů, které zklidní žaludek a střeva
S problémy se zažíváním se čas od času potýká každý z nás. Mezi ty nejčastější potíže patří například pálení žáhy, nadýmání, průjem a zácpa, reflux a další. Problémy mohou být akutní nebo chronické.¹

Jak snížit cholesterol?
Vysoký cholesterol je tichým zabijákem a vyplatí se ho nepodceňovat. Až 70 % populace má zvýšený špatný cholesterol. Jaké to může mít příčiny a jak se proti tomu bránit?

Zdravé trávení v 10 otázkách – co je v normě a kdy zpozornět?
Správně fungující trávicí systém představuje základní pilíř zdraví. Ovlivňuje totiž nejenom to, jak se cítíme po jídle, ale i celkovou vitalitu, imunitu a schopnost organismu efektivně se regenerovat.
Následující otázky vám pomohou pochopit, jak by mělo vypadat zdravé trávení a kdy jde naopak o ukazatele, že je čas na úpravu životního stylu nebo vyšetření u specialisty.
Skladování
Pasterizováno. Skladujte při teplotě od 1-25°C. Po otevření uchovávejte v chladničce do 10°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Podrobnosti
Výrobce: GOODIE s.r.o.
Upozornění
Grilovací omáčka NENÍ VEGAN