Himálajská sůl černá hrubá 400 g


Himálajská sůl černá hrubá 400 g
Himalájská černá sůl (kala namak) pochází z Pákistánu, Indie nebo Nepálu. Její černé až narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Je nerafinovaná, bez chemického zpracování. Proces zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
Himalájská černá sůl (kala namak) pochází z Pákistánu, Indie nebo Nepálu. Její černé až narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Je nerafinovaná, bez chemického zpracování. Proces zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
V Indii se jedná o velmi běžnou ingredienci, která se přidává do jídel nejen pro bohatý nutriční profil, ale také kvůli své slané chuti a vůni, které připomínají vajíčka. Přesvědčte se sami! Nadšeni budou nejen vegani. Za tyto specifické vlastnosti je zodpovědný obsah síry.
- nerafinovaná přírodní sůl
- specifická chuť a aroma
- obsah minerálních látek
Použití:
Himalájská černá sůl je oblíbená nejen v Indii, kde se dává třeba i na banán, ale i u veganů, kteří ji hojně využívají pro dochucení pokrmů. Zalíbení najde i u toho nejnáročnějšího gurmána. Nebojte se experimentovat.
Složení:
jedlá sůl, obsah NaCl min. 95 %
Nutriční hodnoty (100 g):

Sedmero pro zdravé srdce aneb co dělat, aby bilo jako zvon?
29. září si znovu připomeneme svátek věnovaný jednomu z nejdůležitějších orgánu v našem těle - srdci. A přestože je doslova životadárné, neumíme se o něj jak se patří postarat a bohužel, srdeční choroby se stále řadí mezi jedny z nejčastějších příčin úmrtí v České republice. Srdci bychom měli věnovat zvláštní péči neustále, nejen na Světový den srdce, a proto přinášíme ověřená doporučení, která poradí, co dělat, aby bilo jako zvon (ideálně) napořád!