Himálajská sůl růžová jemná 400 g


Himálajská sůl růžová jemná 400 g
Himalájská kamenná růžová sůl (halit) pochází z Himalájí (Pákistánu) z fosilních ložisek starých přibližně 250 milionů let. Její narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Není rafinovaná, tedy je bez chemického zpracování. Proces tradičního zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční a umožňuje zachování přírodního charakteru himalájské soli. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
Himalájská kamenná růžová sůl (halit) pochází z Himalájí (Pákistánu) z fosilních ložisek starých přibližně 250 milionů let. Její narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Není rafinovaná, tedy je bez chemického zpracování. Proces tradičního zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční a umožňuje zachování přírodního charakteru himalájské soli. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
- bez rafinace (chemického zpracování)
- příjemně slaná chuť
- stopové množství minerálních látek
Použití:
Himalájská růžová sůl je vhodná k dochucení všech nápojů a pokrmů dle libosti.
Věděli jste, že?
Himalájská sůl má nejstarší tradici již od roku 326 př.n.l., když její výskyt poblíž Khewry v Pandžábu odhalili koně vojáků Alexandra Velikého. Koně při odpočinku olizovali slané skály. Dochované záznamy o těžbě himalájské soli jsou z roku 1200 n.l.
Složení:
jedlá sůl, obsah NaCl min. 98 %

Lahodné kakao zdravěji
Kakao z dob dětství pamatuje snad každý. Máme pro vás tip na zdravější a dokonce i chutnější verzi. Dejte přednost tomu doma připravenému z nealkalizovaného kakaa. Sladit se dá zdravěji než klasickým bílým cukrem, například kokosovým. A pokud nemáte mléko přímo od farmáře, zkuste sáhnout raději po rostlinné alternativě.

Francouzské toasty
Původně šlo pouze o způsob využití starého pečiva, ale díky lahodné chuti se dnes francouzské toasty podávají v kavárnách po celém světě! Vyzkoušejte tento skvělý recept a připravte si je i u vás doma.

Rychlá rajčatová polévka s černým česnekem
Rajčatová polévka je to pravé nejen pro milovníky italské kuchyně! V létě zajisté oceníte, že ji můžete podávat teplou i studenou a fantazii se meze nekladou jak při zdobení, tak při samotné přípravě. Vyzkoušejte recept na lahodnou rajčatovou polévku s černým česnekem.

Cizrnový hummus
Do letních horkých dní se skvěle hodí studený pokrm původem z Libanonu a okolních států - hummus! Název může být zavádějící, ale věřte tomu, že je to opravdu mňamka. Skvělé je také to, že si jej můžete dochutit podle sebe a podávat na mnoho způsobů například se zeleninou, pečivem, krekry, ale i s masem.

Jahodovo - karamelový cheesecake
Připravte si doma osvěžující a lehký dort s hromadou čerstvých jahod! Vegan, bez lepku, bez laktózy. Slazeno pouze přírodou. :-)

Hráškové penne se spirulinou
Recept pro milovníky těstovin! Vyzkoušejte penne s přidanou spirulinou v hráškové omáčce. Jsou chuťově výborné a plné důležitých živin.

Rychlé cizrnové kari
Pokud je indická kuchyně vaší oblíbenou, je tohle ten pravý recept pro vás. Rychlé, lehké a velmi chutné!