Kakaové máslo BIO, RAW 250 g

Kakaové máslo BIO, RAW 250 g
Kakaové máslo vzniká při zpracovávání kakaových bobů, které jsou nabité vitamíny, minerály a antioxidanty. Naše kakaové máslo je lisované za studena z kakaových bobů odrůdy Criollo v BIO kvalitě. Je 100% čisté bez chemikálií. Díky šetrné metodě zpracování při nízkých teplotách je RAW. Rozpouští se přibližně při 35 °C.
Kakaové máslo vzniká při zpracovávání kakaových bobů, které jsou nabité vitamíny, minerály a antioxidanty. Naše kakaové máslo je lisované za studena z kakaových bobů odrůdy Criollo v BIO kvalitě. Jedná se o čistý tuk vyráběný při nízké teplotě bez použití chemikálií. Je tedy zaručeno zachování struktury a mikronutrientů obsažených v kakaovém másle. Díky šetrné metodě zpracování je RAW. Rozpouští se přibližně při 35 °C.
Kousky kakaového másla jsou vhodné k dalšímu zpracování. Doporučujeme je vložit v nádobě do horké vodní lázně.
- vysoká tepelná stabilita (až do 200 °C)
- kosmetické využití
- využití při pečení i vaření
- kosmetické využití - spíše pro suchou a zralou pleť
Kakaové máslo se řadí ke komedogenním tukům. Může ucpávat póry. Nehodí se tedy k péči o mastnou pleť.
Použití: Kakaové máslo se používá k dalšímu zpracování. Je vhodné do receptů při pečení, smažení, na výrobu domácí zmrzliny. Používá se při výrobě bílé čokolády nebo jako složka kosmetických produktů (mýdla, krémy, tělová másla).
Věděli jste že?
Kakaové máslo se vyrábí drcením a následným lisováním kakaových bobů v hydraulických lisech. Ze zbytku se vyrábí kakaový prášek.
Doporučení: Nedoporučuje se konzumovat více než 10 g kakaového másla denně.
Složení:
100% kakaové máslo BIO & RAW
Nutriční údaje na 100 g:
Prodávající:
GOODIE s.r.o.

Bystrá mysl, lepší paměť! Zpátky k povinnostem v nejlepší kondici.
Léto se přehouplo do poslední třetiny a čas školy i konce letních dovolených je zase o krok blíž. Dá se na návrat k povinnostem nějak nachystat? Můžeme zahnat mozkovou mlhu a být plní síly nejen tělesné, ale i duševní? Jistě! Pojďte se s námi prozkoumat paměť a koncentraci a to, čím se dají podpořit. Doporučení, která nám pomohou zajistit bystrost po dlouhá léta, jsou až překvapivě zábavná.

Theobromin – štěstí skryté v čokoládě
„Jíst čokoládu je podobné, jako být zamilovaný." Ten pocit určitě znáte, čokoláda je radost a láska. A nemusíte být ani Karlík, ani Willy Wonka, ani Umpa lumpa, abyste tenhle pocit znali.

Radost jménem kakao. Historie, výroba, druhy a zajímavá fakta
Kdekdo z nás si občas rád smlsne na čokoládě. Voní, rozplývá se na jazyku a prokazatelně zlepšuje náladu. Její kvalita se vždy odvíjí od druhu a množství využitého kakaa. KAKAO. Než se ocitne v kostičce čokolády (nebo ho zalijeme mlékem v našem oblíbeném hrnečku), urazí pořádnou cestu. Jeho příběh by vydal na pěkně obsáhlou knihu. V tomto článku se na kakao podíváme spíše stručně, ale zmíníme spoustu zajímavých faktů!