Kakaový prášek RAW 24% 120 g



Kakaový prášek RAW 24% 120 g
Náš výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky. Je vyrobený ze světově známých prémiových kolumbijských bobů Fino de Aroma. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti na úrodě).
Náš výběrový nealkalizovaný plnotučný kakaový prášek má plnou specifickou chuť pravého kakaa a jsou v něm díky jeho kvalitě plně zastoupeny všechny tělu prospěšné látky. Je vyrobený z exkluzivních bobů Fino de Aroma z Kolumbie. Má ovocno-květinové aroma s jemným oříškovým nádechem. Obsahuje 22 % až 24 % kakaového másla (v závislosti na úrodě).
Přírodní (nealkalizované) kakao – Pozná se podle světlejší barvy, je přirozeně kyselé a má nízké pH. Nic se do něj nepřidává.
Holandské (alkalizované) kakao – Kakao prošlo během zpracování tzv. alkalizací, tedy byly do něj přidány regulátory kyselosti, které kakao zneutralizovaly, ztmavily, zjemnily jeho chuť a rozpustnost.
Tepelně upravené – Klasické a v historii nejčastěji vyráběné kakao vzniká pražením. Tepelnou úpravou však přichází o většinu zdraví prospěšných látek. Chceme-li to nejlepší, pražené kakao nebrat.
Tepelně neupravené, RAW kakao – V této podobě je řazeno mezi superpotraviny – je ryze přírodní, obsahuje až 20x více prospěšných látek než pražené, nemá další přidané látky a není chemicky ošetřeno. Je tučnější, ale ohromně zdravé, a právě takové máme v našem sortimentu.
Kakao se sníženým obsahem tuku – Kakaový prášek se skládá kromě kakaového koláče též z kakaového másla. Aby se tento prášek mohl nazývat kakaem, musí ho v sušině obsahovat alespoň 20 %. Všechny výrobky s nižší hodnotou se řadí právě do kategorie se sníženým obsahem tuku (spadá sem většina kakaa na českém trhu).
Účinky kakaa na zdraví:
Dopřáváme-li si kakao s mírou, můžeme se těšit z řady pozitiv.
- Dodává energii – Do jeho složení patří tzv. methylxantiny, mezi které spadá i kofein. Konkrétně kakao obsahuje látku zvanou theobromin, která má oproti kofeinu slabší účinek, ale nezpůsobuje závislost.
- Je silný antioxidant – Kakao obsahuje spoustu biologicky aktivních látek (např. polyfenoly a flavonoidy), které chrání buňky před poškozením, pomáhají chránit před řadou onemocnění a před stárnutím organismu.
- Už zmiňované flavonoidy roztahují cévy, díky čemuž klesá krevní tlak a zlepšuje se průtok krve a živin cévami. Zároveň snižují vznik cholesterolu a tvorby krevních sraženin. Vliv mají už i velmi malé dávky kakaa.
- Kromě výše uvedeného obsahuje kakao také fenylethylamin, stimulující nervový systém a uvolňující opiové sloučeniny, které se pojí s příjemnými pocity, tzv. endorfiny. Kromě toho zesiluje aktivitu dopaminu a serotoninu s antidepresivním působením. Takže se nám to pouze nezdá, že se po kakau či čokoládě cítíme lépe - je to ověřený fakt.
- Zpomaluje metabolismus sacharidů – Zpomalováním vstřebávání sacharidů do krve udržuje kakao rovnovážnou hladinu krevního cukru. Pozitivně ovlivňuje také patologické mechanismy zapojené do inzulinové rezistence.
Použití: Vzhledem k vlastnostem nealkalizovaného RAW kakaa, které není chemicky upraveno je důležité prášek důkladně rozmíchat nejprve v malém množství tekutiny (rostlinného mléka). Následně můžete vzniklou směs mlékem dolít.
Nutriční hodnoty (100 g) :
Země původu:
Peru
Prodejce:
GOODIE s.r.o.

Theobromin – štěstí skryté v čokoládě
„Jíst čokoládu je podobné, jako být zamilovaný." Ten pocit určitě znáte, čokoláda je radost a láska. A nemusíte být ani Karlík, ani Willy Wonka, ani Umpa lumpa, abyste tenhle pocit znali.

Cookies čokokostky
Nepečený rychlý letní dezert - to jsou tyhle cookies čokokostky. Na přípravu budete potřebovat pouze mixér a jednu (nejlépe) hranatou misku nebo silikonovou formu. Jsou rychle hotové a v lednici vydrží opravdu dlouho, můžete je tak mít připravené, když bude na něco malého chuť. Díky obsahu ořechových másel a kvalitní čokolády jsou plné zdravých tuků a také zdrojem kvalitní energie.

Extra čokoládové brownies na vánoční stůl
Připravte si doma luxusní čokoládové brownies, který si zamilujete už při prvním kousnutí. Tento recept na zdravé brownies s extra porcí čokolády je ideální pro chvíle pohody i jako vánoční dezert. Jak je známo, čokoláda uvolňuje hormony štěstí a dobré nálady skvěle se tak hodí k vytvoření sváteční atmosféry plné harmonie a klidu. Recept je velmi jednoduchý a zvládne jej každý.

Vánoční perník
Vánoční perník je ideálním zákuskem pro každou sváteční návštěvu, obzvláště pak pro ty neohlášené, o kterých se dozvíte na poslední chvíli. Připravíte ho během půlhodinky (když pomineme polevu) a jeho originální receptura plná ovoce a oříšků zajisté zachutná všem.

Veganské brownies
Brownies jsou původem americká laskomina, která ovšem hodně rychle zdomácněla ve všech světových končinách. Jeden z nejoblíbenějších dezertů dnešní doby má spousty variant a variací. My vám přinášíme recept na veganské brownies, lahodné a nadýchané čtverečky, které se snadno krájí a ještě snadněji vyrábí!

Tahini kuličky se sezamem
Kuličky s tahini pastou a sezamem poskytují plno bílkovin a energie, jsou ideální přenosnou svačin(k)ou do práce i na cesty, pro děti i dospělé. Vyzkoušejte zdravou variaci oblíbených nepečených kuliček bez bílého cukru a másla!

Pistáciové řezy
Pistácie jsou oblíbené pro svou nasládlou chuť i sytě zelenou barvu, která dodá šmrnc všemu, na čem se objeví. Vyzkoušejte s námi chuťově fantastické spojení pistácií, datlí a čokolády v tomto receptu na nepečené pistáciové řezy, budete ohromeni!