Kokosový cukr BIO 300 g
Kokosový cukr BIO 300 g
Nutričně výživný kokosový palmový cukr je 100% přírodní sladidlo získané ručním sběrem nektaru z květů kokosové palmy pěstovaných podle zásad ekologického hospodářství. Má příjemně sladkou chuť s tóny karamelu a podobnou sladivost jako bílý řepný cukr. Oproti běžnému cukru má nižší glykemický index (GI=35).
Kokosový palmový cukr je přírodní sladidlo vyrobené z nektaru z květů kokosové palmy v Indonésii, který se následně nechá zkaramelizovat. Po vychladnutí se zpracovává a rozemele, aby získal krystalickou konzistenci.
Kokosový cukr obsahuje přirozeně vyskytující se minerální látky, zejména je zdrojem vápníku.
Může se chlubit nízkým glykemickým indexem (GI=35), díky kterému nevyvolává vysoké kolísání hladiny cukru v krvi a hladiny inzulínu.
Díky jeho vlastnostem pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu, takže organismus zbytečně nepřekyseluje.
Výhody:
- zdravější náhrada klasického bílého řepného cukru
- nízký glykemický index (GI=35)
- lahodná karamelová chuť a vůně
- ekologický význam pro životní prostředí
- vysoký obsah minerálů zejména vápníku
Věděli jste že?
Kokosový cukr neničí zdraví ani ekologii naší planety. Při pěstování palmy olejné na plantážích v monokulturách dochází k narušování půdou chemikáliemi a orbou a k následnému ničení okolní fauny a flory. Na rozdíl od palmového oleje se palmový kokosový cukr vyrábí šetrným udržitelným způsobem. Palmy se pro svou mízu místo kácení a rozřezání udržují. Organizace světové banky pro výživu a zemědělství (FAO) uvedla, že palmy dokáží produkovat mízu pro výrobu cukru až 100 let. Jedná se o velmi přínosné odvětví pro životní prostředí s využitím tradičních technik výroby.
Použití:
Díky téměř stejné sladivosti ho můžete nahradit ve stejném poměru 1:1 v receptech za bílý cukr. Lžičku kokosového cukru můžete přidat k doslazení kávy, čaje, kaše nebo smoothie, ale dokonce i dochucení nejrůznějších omáček.
Výživové údaje na 100 g:
Sůl: 0 g
Vápník: 520 mg (65%) *
* referenční hodnota příjmu
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu.
Složení:
100% BIO kokosový cukr
Země původu:
Indonésie
Prodávající:
GOODIE s.r.o.

Banánová bábovka
Bábovka patří ke klasickým receptům snad v každé domácnosti. Vyzkoušejte tuhle zdravější verzi lehce doslazenou banánem a kokosovým cukrem, která je díky zakysané smetaně nadýchaná jako obláček.

Dýňové macaccino
Chladná rána jsou tu a my pro vás máme tip na drink na zahřátí. Dýňové macaccino je bohaté na vitaminy a minerály, doplní energii a jeho příprava je navíc velmi snadná.

Lahodné kakao zdravěji
Kakao z dob dětství pamatuje snad každý. Máme pro vás tip na zdravější a dokonce i chutnější verzi. Dejte přednost tomu doma připravenému z nealkalizovaného kakaa. Sladit se dá zdravěji než klasickým bílým cukrem, například kokosovým. A pokud nemáte mléko přímo od farmáře, zkuste sáhnout raději po rostlinné alternativě.

Ledové coffree s macou
Hledáte ledové osvěžení a milujete chuť kávy? Neváhejte a připravte si lahodný osvěžující nápoj pouze ze 4 základních surovin. Nejenže dodá energii v letních dnech, ale zároveň doplní živiny. Při pravidelném pití tohoto nápoje se budete cítit opravdu skvěle! Maca totiž pomáhá navracet do rovnováhy hormonální systém, coffree díky obsahu čekanky reguluje chuť k jídlu a podporuje trávení, no a kokosový cukr tomu všemu dává ten správný karamelový šmrnc.

Fussili s houbami
Těstoviny s houbami a krémovou omáčkou přijdou vhod nejen v houbařské sezóně. Budeme rádi, když vyzkoušíte tento tradičně netradiční recept a dáte nám vědět, jak vám chutná. Proteinové těstoviny jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky a obsahují vysoké % rostlinných bílkovin a vlákniny.

Celozrnný velikonoční mazanec
Velikonoce letos budou možná trochu jiné, ale dovedete si je představit bez krásně nadýchaného mazance? Času teď máme fůru, tak vyzkoušejte tenhle skvělý recept od IG: @cookingwithsusa, které děkujeme za sdílení.

Linecké cukroví zdravěji
Linecké cukroví patří právem mezi klasiku vánočního pečení! Co takhle zachovat tradici, ale lehce pozměnit suroviny a nahradit je zdravějšími?


































