Květový Med Manuka MGO™️ 400+ 250 g


Květový Med Manuka MGO™️ 400+ 250 g
Med manuka má mít příslušný rozsah vodivosti, výjimečnou chuť označovánou jako minerální, mírně hořkou; silně aromatickou vůni s citelnými tóny vlhké země a vřesu; s přítomnosti pylu charakteristického pro keře Manuka a aktivních složek včetně methylglyoxalu (MGO®).
Co je to Med Manuka?
Med manuka má mít příslušný rozsah vodivosti, výjimečnou chuť označovánou jako minerální, mírně hořkou; silně aromatickou vůni s citelnými tóny vlhké země a vřesu; s přítomnosti pylu charakteristického pro keře Manuka a aktivních složek včetně methylglyoxalu (MGO®).
V roce 2013 za účasti vlády Nového Zélandu byla zřízena pracovní skupina, která měla definovat kritéria pro klasifikaci včelích produktů označovaných jako medy Manuka. Podle studie z července 2014 jsou medy Manuka medy homogenní, které vznikly pouze na území Nového Zélandu v době, která se shoduje s obdobím kvetení keřů Manuka a jenž je tvořen v drtivé většině z nektaru rostlin druhů Leptospermum scoparium.
Odkud pochází?
Medy Manuka v porovnání s jinými evropskými a tropickými medy se vyznačují především domorodým původem. Vznikají pouze v několika málo oblastech Nového Zélandu, které jsou přirozeným místem výskytu vzácných keřů rodu Leptospermum scoparium.
Co je to MGO®?
MGO® je zkratkou methylglyoxalu - přirozené látky, kterou vědci uznávají jako charakteristickou složku medů Manuka, které se díky jejímu vysokému obsahu odlišují od jiných medů dostupných na trhu. Výzkum složení medů Manuka a methylglyoxalu vedl prof. Thomas Henle z Technické univerzity v Drážďanech - jeden z předních výzkumných pracovníků v oblasti výživy. Závěry prof. Henleho podpořili novozélandští vědci, mimo jiné prof. Molan, předchozí průkopník ve výzkumu medů Manuka. Tímto způsobem vznikla metoda měření a označování kvality medů Manuka - MGO®.
Společnost Manuka Health New Zealand je průkopníkem a vědeckým lídrem v oblasti metody MGO® a předním vývozcem vysoce kvalitních medů Manuka. Jako první zavedla označení obchodní kvality medů Manuka metodou měření methylglyoxalu - MGO® (od roku 2007) a měla vliv na vědecké a administrativní práce související s kvalitou medu Manuka na Novém Zélandu a ve světě (www.manukahealth.co.nz).
Med Manuka MGO® 400+
Med obsahuje účinnou látku methylglyoxal překračující 400 mg/kg (přirozená složka vyskytující se ve významných množstvích pouze v některých medech Manuka).
Složení: Med květový s Manukovým Medem
Nutriční hodnoty | v 100 g | v 5 g* |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1400 kJ / 334 kcal | 70 kJ / 16,7 kcal |
Tuk | 0 g | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | 0 g |
Sacharidy | 82,1 g | 4,1 g |
z toho cukry | 82,1 g | 4,1 g |
Bilkoviny | 0,3 g | Zanedbatelné množství |
Sůl | 0,04 g | 0,002 g |
Methylglyoxal | >40 g | >2 mg |
*5 g (čajová lžička)=1 porce. Balení obsahuje 50 porci.
Balení: 250 g
Podmínky skladování: Skladujte při pokojové teplotě.
Dávkování Medu Manuka MGO® 400+:
Med je nejlépe jíst ráno na lačno 2 až 3 lžičky nebo 1 lžičku 2 až 3 krát denně půl hodiny před jídlem. Med se ideálně hodí jako přísada do jídel a nápojů.
Vědecký potvrzené vlastnosti
Po dlouhou dobu byly jedinečné vlastnosti medu Manuka rozpoznávány a měřený při zkouškách, jejichž výsledky měly velké odchylky a skutečný zdroj vlastností medu Manuka zůstal neznámý po téměř 15 let. Teprve v roce 2008 skupina vědců pod vedením profesora Thomase Henleho na Technické univerzitě v Drážďanech v Německu provedla zkoušky, díky kterým dnes můžeme zkoumat kvalitu medu Manuka se skutečnou vědeckou přesností.
"Poprvé jsme schopni jasně konstatovat, že za jedinečné vlastnosti medu Manuka je přímo zodpovědný přirozeně se v něm vyskytující methylglyoxal." - Profesor Thomas Henle, Dresden University of Technology, 2008
(publikováno v časopisu Molecular Nutrition and Food Research, v lednu 2008)
Stejné vědecké studie prokázaly, že Med Manuka MGO® je jediným dosud potravinářským výrobkem na světě, ve kterém byl objeven významný obsah přirozeně se vyskytujícího methylglyoxalu - na úrovni od 30 mg/kg do 800 mg/kg. Pro srovnání, obsah této složky v jiných medech dostupných na světě je v průměru 3,1 mg/kg.
Profesor Thomas Henle doporučuje konzumaci medu o obsahu minimálně 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO® 100+).
Produkt | Methylglyoxal, mg/kg |
Med Manuka | 30-800 + |
Jiné medy | 0-10 |
Jiné potraviny | 0-50 |

Diagnóza diabetes - základní informace nejen pro cukrovkáře
Cukrovka neboli diabetes je jedno z dalších chronických onemocnění, u kterého zažíváme v moderní společnosti nebývalý nárůst. Jak je to možné? Vždyť ještě před pár desítkami let se jednalo o onemocnění poměrně výjimečné a přitom dnes pravděpodobně každý zná alespoň jednoho cukrovkáře ve svém okolí. Situace nyní dokonce vypadá tak, že dle statistik si tímto onemocněním prochází kolem 8,5 % celé evropské populace, což vyjádřeno konkrétními čísly znamená přes 56 milionů evropských diabetiků.

Rebarborový koláč
Hlásíme zahájení rebarborové sezony! Tento rebarborový koláč je křehký a každé sousto se rozplyne na jazyku. Kyselá chuť rebarbory se dokonale snoubí se sladkou chutí kokosového cukru.

Golden milk
Golden Milk je opravdový zázrak! Jedná se o lahodný teplý kurkumový nápoj připravený z rostlinného či normálního mléka. Pokud jste ještě tento osvěžující nápoj neochutnali, zkuste si vyrobit rovnou domácí verzi. Ještě nás pár chladných dnů čeká a Golden Milk díky kurkumě krásně prohřeje organismus.

Proč jsou včely světovým bohatstvím? 6 tipů, jak jim pomoci nevyhynout + 3 včelí produkty pro zdraví
Malé, poměrně nenápadné, běžně naprosto přehlížené, a přesto jsou cenným pokladem globálního významu. Včely.
Ať už si rádi pochutnáváte na dobré kávě, šťavnatém ananasu, kešu ořeších nebo třeba na zeleninovém salátu, jsme na nich nakonec závislí úplně všichni, celá populace, a pravděpodobně budete překvapeni, v jak velkém rozsahu vlastně.
Zabředněte s námi v následujícím článku do problematiky důležitosti existence včel. Zjistěte, proč jich ubývá, jakými obyčejnými kroky jim může pomoci každý z nás a v neposlední řadě poznejte terapeutickou hodnotu včelích produktů, díky které jsou volbou číslo 1 pro farmakologické strategie blízké budoucnosti.