Lískové ořechy jsou plody keře lísky obecné, obsahují kvalitní rostlinné oleje, vlákninu a vysoké množství vitamínu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. 100 g lískových ořechů obsahuje více než doporučenou denní dávku vitamínu E.
Z našich lískových oříšků poctivě vyrábíme lahodný lískooříškový krém.
Výhody:
- bez přidaného cukru
- zdroj tuků, bílkovin a vlákniny
- vysoký obsah vitamínu E
Použití:
Lískové ořechy jsou určeny k přímé spotřebě. Můžete je přidat do kaše, do těsta při pečení, do granoly. Hodí se k výrobě rostlinného lískooříškového mléka nebo pro výrobu domácího lískooříškového krému. Smícháním s kakaem nebo kvalitní čokoládou získáte zdravější alternativu nutelly. Namleté lískové ořechy se používají jako částečná náhrada mouky a při pečení sušenek či cukroví.
Z lískových ořechů se vyrábí výživný a velmi chutný rostlinný olej.
Věděli jste že?
Keltové považovali lísku za strom moudrosti, inspirace, poezie a věštění, který se pěstoval jako ochrana před bouřemi a ohněm. Po spánku pod lískou se rozjasní mysl a přichází prorocké sny.
Složení:
100% jádra lískových ořechů. Mohou obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.
Nutriční hodnoty (100 g):
Tuky: 61,2 g
Sůl: 0 g

Müsli tyčinky
Na svačinu, s jogurtem k snídani nebo jako sladká tečka ke kávě. Tyčinky se zkrátka doma neztratí!

Zdravé domácí ferrero kuličky
Vánoce se pomalu ale jistě blíží. Stejně tak jako každý i my milujeme mlsání, proto vždy přinášíme několik receptů na zdravější cukroví. Tentokrát potěšíme ty, kteří milují ferrero rocher. Přestože je tato verze ferrero kuliček mnohem zdravější, neubírá jí to na chuti a je téměř k nerozeznání od originálu. Náš recept na domácí ferrero rocher je navíc velmi snadný na přípravu a výsledek potěší i ty nejmlsnější jazýčky. Je skvělým tipem na zdravé vánoční cukroví, připravit si jej ale můžete i kdykoliv během roku.

Zdravé tyčinky
Proč kupovat ke svačině tyčinky? Jejich zdravou verzi si můžete připravit jednoduše doma. Nejenže budete mít pod kontrolou použité ingredience, ale zároveň vás to vyjde mnohem levněji.

Polomáčené hvězdičky
Vánoce se kvapem blíží a možná už jste přemýšleli, co letos na vánoční stůl. Držíte se raději tradic, nebo zkoušíte i nové (nebo dokonce své vlastní) recepty? Následující recept je inspirovaný z knihy BioAbecedář od Hanky Zemanové. Hvězdičky se tak povedly, že se u nás doma musí péct i několikrát před Vánocemi, neboť do svátků ani nevydrží. Pokud rádi pečete zdravě a zároveň si i rádi pochutnáte, neváhejte tento recept na polomáčené cukroví ze špaldové mouky vyzkoušet.

Vánoční perník
Vánoční perník je ideálním zákuskem pro každou sváteční návštěvu, obzvláště pak pro ty neohlášené, o kterých se dozvíte na poslední chvíli. Připravíte ho během půlhodinky (když pomineme polevu) a jeho originální receptura plná ovoce a oříšků zajisté zachutná všem.