Lískové ořechy jsou plody keře lísky obecné, obsahují kvalitní rostlinné oleje, vlákninu a vysoké množství vitamínu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. 100 g lískových ořechů obshuje více než doporučenou denní dávku vitamínu E.
Z našich lískových oříšků poctivě vyrábíme lahodný lískooříškový krém.
Výhody:
- bez přidaného cukru
- zdroj tuků, bílkovin a vlákniny
- vysoký obsah vitamínu E
Použití:
Lískové ořechy jsou určeny k přímé spotřebě. Můžete je přidat do kaše, do těsta při pečení, do granoly. Hodí se k výrobě rostlinného lískooříškového mléka nebo pro výrobu domácího lískooříškového krému. Smícháním s kakaem nebo kvalitní čokoládou získáte zdravější alternativu nutelly. Namleté lískové ořechy se používají jako částečná náhrada mouky a při pečení sušenek či cukroví.
Z lískových ořechů se vyrábí výživný a velmi chutný rostlinný olej.
Věděli jste že?
Keltové považovali lísku za strom moudrosti, inspirace, poezie a věštění, který se pěstoval jako ochrana před bouřemi a ohněm. Po spánku pod lískou se rozjasní mysl a přichází prorocké sny.
Složení:
100% jádra lískových ořechů. Mohou obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.
Nutriční hodnoty (100 g):
Tuky: 61,2 g
Sůl: 0 g

4 tipy, jak podpořit zdraví svého střevního mikrobiomu
Zdravý střevní mikrobiom je základním stavebním pilířem dlouhodobého zdraví a obranyschopnosti, jež bývají v této době tak často oslabené. Mikrobiom je významným “orgánem”, který pro nás vykonává celé spektrum funkcí, od vlivů na naši náladu po tvorbu důležitých živin. Vše ale mikrobiom zvládne jen pokud je zdravý. Jak jeho zdraví tedy nejlépe podpořit?

Čím zlepšit koncentraci a paměť? 6 osvědčených tipů!
Podzim je náročným obdobím nejen pro školáky, ale i pro pracující, obzvláště, pokud trávili poslední dny prázdnin relaxací nebo na dovolené. Běžný pracovní proces se najednou zdá více stresující, protože schopnost soustředit se uniká a ať se snažíme sebevíc, pracovní výkony klesají. Jak podpořit koncentraci, paměť a přerušit tak začarovaný kruh plný nepozornosti, chatrného výkonu a emocionálního napětí? Máme pro vás řadu praktických doporučení!

Snídat, ano či ne?
Možná to zní jako otřepané klišé. Je důležité naladit se sami na sebe. Pokud naše tělo funguje v souladu s přírodními zákony a biorytmy, každý si odpověď na otázku zda snídat či nikoli najde sám. Takže za nás v Goodie snídaně ano. Ale co když máme rozhozený organismus? Na to a mnohem více se podíváme v našem článku o snídani, který jsme si pro vás připravili společně s odbornicí a naturopatkou Janou Soutor Raganovou.

Zpátky do formy nejen po Vánocích
Svátky klidu, míru a pohody jsou za námi a po období plného jídla a posedávání u televize je na řadě režim, do kterého nemusí být úplně jednoduché se zpět dostat. Máme pro vás 7 pilířů a základních předpokladů k udržení pevného zdraví a krásné postavy.

Müsli tyčinky
Na svačinu, s jogurtem k snídani nebo jako sladká tečka ke kávě. Tyčinky se zkrátka doma neztratí!

Zdravé domácí ferrero kuličky
Vánoce se pomalu ale jistě blíží. Stejně tak jako každý i my milujeme mlsání, proto vždy přinášíme několik receptů na zdravější cukroví. Tentokrát potěšíme ty, kteří milují ferrero rocher. Přestože je tato verze ferrero kuliček mnohem zdravější, neubírá jí to na chuti a je téměř k nerozeznání od originálu. Náš recept na domácí ferrero rocher je navíc velmi snadný na přípravu a výsledek potěší i ty nejmlsnější jazýčky. Je skvělým tipem na zdravé vánoční cukroví, připravit si jej ale můžete i kdykoliv během roku.

Zdravé tyčinky
Proč kupovat ke svačině tyčinky? Jejich zdravou verzi si můžete připravit jednoduše doma. Nejenže budete mít pod kontrolou použité ingredience, ale zároveň vás to vyjde mnohem levněji.