Lyofilizované neboli mrazem sušené plátky švestek si díky šetrnému zpracování lyofilizací uchovávají většinu původních vlastností jako je vůně, chuť, barva a živiny. Jsou krásně křupavé, lehké a výživné.
Modernější, efektivnější a sofistikovaný způsob sušení ovoce oproti klasickému je hluboké a rychlé zmrazení ovoce a následné sušení pod nízkým tlakem. Díky tomuto procesu si ovoce zachovává většinu svých původních vlastností jako je chuť, tvar, barva, aroma. Při klasickém sušení se ovoce suší na slunci nebo v sušičkách při vysokých teplotách. Dojde většinou ke změně chuti, barvy, tvaru a v neposlední řadě nutričního profilu. Při lyofilizaci se zachovávají téměř všechny vitamíny a minerální látky v ovoci, je zbavené všech mikrobiálních nečistot a má delší trvanlivost.
Použití:
- samostatně jako svačina pro děti i dospělé
- do snídaňových kaší
- příprava smoothie
- zdobení při pečení
- RAW kuchyně
Výživové údaje na 100 g:
energetická hodnota: 1618 kJ / 385 kcal
tuky: 0,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
sacharidy: 90 g
z toho cukry: 61 g
bílkoviny: 3,7 g
sůl: 0 g
Složení: lyofilizované švestky
Poznámka:
Upozorňujeme, že u sušených plodů není možné jakkoliv zabránit polámání či rozdrcení při dopravě.
Země původu:
Srbsko
Prodávající:
GOODIE s.r.o.

Vitaminy skupiny B: Co jsou zač a jaký mají vliv na zdraví?
Každý, kdo má snahu řešit své zdraví komplexně, už někdy dostal doporučení suplementovat vitaminy B. Málokdo však zcela jistě tuší, proč je třeba na tyto vitaminy myslet a co se může stát, pokud v těle dojde k jejich nedostatku. Poznejte B vitaminy podrobněji v článku, který pro vás sepsala studentka naturopatie Karolína Tomaides, a zjistěte, kolik práce v těle zastávají, nebo v jakých potravinách je najít.