mandle loupané 500 g almondb
hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (3)Počet hvězdiček je 5 z 5

Mandle loupané 500 g

Mandle jsou semena mandloně obecné rostoucí převážně v Číně. U nás se pěstují i jako okrasné stromy. Jsou bohaté na minerální látky, obsahují zdravé rostlinné tuky, bílkoviny a vlákninu. Naše mandle jsou loupané, nesolené a přirozeně nasládlé. Více informací

Výrobce: Goodie Kód produktu: 885

Skladem

209 Kč

ks
Bez lepku
Paleo
Vegan
Keto
Značka: Goodie
Kategorie: Ořechy a semena
Skladem 5 a více kusů

Naše loupané mandle jsou nesolené bez přidaného cukru a bez siřičitanů. Jsou blanšírované, takže neobsahují slupku. Mají lehce nasládlou chuť, obsahují zdravé tuky zejména nenasycené mastné kyseliny, vlákninu a bílkoviny. Mandle jsou jako jediné ořechy zásadotvorné podobně jako semínka. Spolu s dalšími ořechy obsahují antioxidanty, které přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem. Obsahují minerální látky zejména velké množství hořčíku a vápníku. Hořčík přispívá k normální psychické činnosti a spolu s vápníkem přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů.

Udržování optimální hladiny minerálních látek je stejně důležité jako rovnováha mezi jejich poměry. Vápník a hořčík jsou v mandlích zastoupeny v ideálním poměru.

Použití:

Loupané mandle jsou určeny k přímé spotřebě. Můžete si je přidat do snídaňové kaše, do salátů do sladkých i slaných jídel. Používají se k výrobě francouzských makronek, marcipánu, k přípravě marocké pomazánky Amlou nebo si z nich můžete vyrobit španělský Turron. Z mandlí se vyrábí rostlinný olej prospěšný pro pokožku. Jsou vhodné k přípravě domácího mandlového mléka vhodného i pro děti nebo mandlového krému. Hodí se do těsta při pečení i v RAW kuchyni. Namleté mandle můžete použít jako mandlovou mouku k zahuštění omáček.

Čínská medicína

Mandle vyživují plíce, uklidňují kašel. Terapeuticky se mandle používají v podobě odvarů a mlék.

Ayurvéda

Mandle jsou považovány za nejhodnotnější ořechy pro rozvoj intelektu a spirituality. Doporučují se k posílení reprodukčních orgánů. Ayurvéda doporučuje mandle přes noc namočit a zbavit slupky pro zvýšení stravitelnosti. Po oloupání je můžete zlehka usmažit na přepuštěném másle ghí a smíchat s kořením (pepř, mletý kmín, koriandr). Přidejte do rizota nebo k těstovinám.

Složení:

100% jádra loupaných mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.

Výživové údaje (100 g):

Energetická hodnota: 2 593,9 kJ / 628 kcal
Tuky: 56 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 4,5 g
Sacharidy: 4,5 g
z toho cukry: 4 g
Bílkoviny: 21 g
Vláknina: 12 g
Sůl: 0 g
Hořčík: 268 mg (71 %)*
Vápník: 264 mg (33 %)*
*referenční hodnota příjmu
 

Země původu:

USA/Španělsko

Prodávající:

GOODIE s.r.o.

 
Velmi nám záleží na vaší spokojenosti a důvěře. Proto vám poskytujeme pouze pravdivé informace o našich produktech a u tohoto produktu uvádíme pouze zdravotní a výživová tvrzení schválená Evropskou komisí dle Nařízení (ES) č. 1924/2006.

 

Související články a recepty

Naposledy navštívené