Mandle natural BIO 250 g
Naše 100 % přírodní mandle jsou nesolené bez přidaného cukru a bez siřičitanů. Mají lehce nasládlou chuť, obsahují zdravé tuky zejména nenasycené mastné kyseliny, vlákninu a bílkoviny. Mandle jsou jako jediné ořechy zásadotvorné podobně jako semínka. Spolu s dalšími ořechy obsahují antioxidanty, které přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem. Obsahují minerální látky zejména velké množství hořčíku a vápníku. Hořčík přispívá k normální psychické činnosti a spolu s vápníkem přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů.
Udržování optimální hladiny minerálních látek je stejně důležité jako rovnováha mezi jejich poměry. Vápník a hořčík jsou v mandlích zastoupeny v ideálním poměru.
Použití:
Mandle jsou určeny k přímé spotřebě. Můžete si je přidat do snídaňové kaše, do salátů do sladkých i slaných jídel. Používají se k výrobě francouzských makronek, marcipánu, k přípravě marocké pomazánky Amlou nebo si z nich můžete vyrobit španělský Turron. Z mandlí se vyrábí rostlinný olej prospěšný pro pokožku. Jsou vhodné k přípravě domácího mandlového mléka vhodného i pro děti nebo mandlového krému. Hodí se do těsta při pečení i v RAW kuchyni. Namleté mandle můžete použít jako mandlovou mouku k zahuštění omáček.
Čínská medicína
Mandle vyživují plíce, uklidňují kašel. Terapeuticky se mandle používají v podobě odvarů a mlék.
Ayurvéda
Mandle jsou považovány za nejhodnotnější ořechy pro rozvoj intelektu a spirituality. Doporučují se k posílení reprodukčních orgánů.
Složení:
100% BIO jádra mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.
Výživové údaje na 100 g:
Země původu:
USA/Španělsko
Prodávající:
GOODIE s.r.o.

Strava v souladu s ženským cyklem
Jídlo si většina z nás vybírá podle chuti a příležitosti. Víte ale o tom, že nám dělá dobře řídit se také tím, v jaké jsme fázi cyklu? To, co jíme, ovlivňuje naprosto vše – naši náladu i fyzické zdraví. Není proto žádné překvapení, že má obrovský dopad také na ženskou vitalitu. Pojďte se s námi podívat, proč tomu tak je a co nám během jednotlivých fází může přijít nejvíce vhod.

Vše, co se hodí vědět o hořčíku
Hořčík, latinsky magnesium, chemickou značkou Mg, je minerál, který mnoha způsoby ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Přezdívá se mu „prvek života“. Svou roli totiž zastává ve více než 300 metabolických procesech, což už je pořádné číslo, které stojí za naši pozornost.

8 praktických způsobů, jak se zbavit chutě na sladké
„Začalo to nenápadně. Prostě jsem si pár dní za sebou dala trochu čokolády. Občas taky zákusek, jindy slazené pití. Uběhla nějaká doba a mně došlo, že sladké jím skoro každý den. Z různých důvodů chci omezit příjem cukru, ale vážně mi to dělá problém.“
Něco podobného mi před časem povídala kamarádka. Přiznám se, že i já mám období, kdy jím sladkého více a vnímám, že je nutné ubrat. Třeba zrovna teď. Pokud i vás honí mlsná, pojďte načerpat pár tipů, jak s tímhle nutkáním zatočit!

Vláčný perník ze špaldové mouky
Receptů na perník je celá řada. Toto je klasika. Trochu zdravější. Klasická pšeničná mouka byla nahrazena špaldovou moukou, bílý cuk nahradil kokosový cukr a místo mléka bylo použito kokosové mléko. Jedinečnou chuť dodává perníku koření a kvalitní nealkalizované kakao.

Narozeninový low carb dort
7.6. slavilo Goodie narozeniny. Jak jinak jsme to mohli oslavit než kvalitním jídlem a se skvělými lidmi? Nechte se inspirovat receptem a připravte tenhle krásný dort k jakékoliv slavnostní příležitosti.

Malinové muffiny bez mouky
Máme rádi jednoduché, chutné a hlavně zdravé recepty. Právě takové jsou nadýchané malinové muffiny - bez cukru a bez mouky. Můžete si na nich bez výčitek pochutnat při snídani, nebo si je dopřát jako svačinku kdykoliv během dne.

Celozrnný velikonoční mazanec
Velikonoce letos budou možná trochu jiné, ale dovedete si je představit bez krásně nadýchaného mazance? Času teď máme fůru, tak vyzkoušejte tenhle skvělý recept od IG: @cookingwithsusa, které děkujeme za sdílení.