Špaldová mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Výrobně se jedná o velmi kvalitní špaldu české firmy probio, která zpracovává semeno od počátku téměř "přímo z pole" - čištění, sušení, mletí, balení. Suší se šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky se nemelou do zásoby a jsou proto vždy čerstvé a voňavé. Špalda pochází z ekopolí, pěstování je šetrné, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz.... Koupí tohoto produktu chráníte naši přírodu i své zdraví.
Použití:
Jako lepší alternativa klasické pšeničné mouky pro pečení "bílého" pečiva, koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba.
Složení:
100 % špaldová bílá hladká mouka BIO
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše do 75 %.

Dokonalý jablečný štrúdl
Je to stejně tak jednoduché jako dojít do obchodu koupit listové těsto, rozválet ho a zabalit do něj jablečnou náplň. Tento recept je ale zdravější. Těsto se skládá pouze ze 3 ingrediencí a příprava zabere pouze pár minut. Je třeba jen myslet na přípravu štrúdlu předem. Těsto je potřeba nechat pár hodin, ideálně přes noc odležet v lednici. Kousek štrúdlu se hodí, když vás honí mlsná a potřebujete zároveň trochu odlehčit jídelníček.

Jarní zelený mechový dort
Připravte si na první pohled netradiční dezert. V těstě překvapivě najdete špenát, který se stará o přírodní zelené zabarvení, ale zároveň nijek neovlivňuje výslednou jemnou chuť dortu. Zkrátka zelený trendy dortík ideální na oslavy i pro návštěvy.

Extra čokoládové brownies na vánoční stůl
Připravte si doma luxusní čokoládové brownies, který si zamilujete už při prvním kousnutí. Tento recept na zdravé brownies s extra porcí čokolády je ideální pro chvíle pohody i jako vánoční dezert. Jak je známo, čokoláda uvolňuje hormony štěstí a dobré nálady skvěle se tak hodí k vytvoření sváteční atmosféry plné harmonie a klidu. Recept je velmi jednoduchý a zvládne jej každý.

Vánoční perník
Vánoční perník je ideálním zákuskem pro každou sváteční návštěvu, obzvláště pak pro ty neohlášené, o kterých se dozvíte na poslední chvíli. Připravíte ho během půlhodinky (když pomineme polevu) a jeho originální receptura plná ovoce a oříšků zajisté zachutná všem.

Linecké cukroví ze špaldové mouky
Recept na křehké, vláčné, chuťově vynikající a ještě k tomu zdravější linecké cukroví ze špaldové mouky je snem snad každého milovníka vánočních dobrot, který zároveň dbá na jídelníček. A přesně takový přinášíme! Vyzkoušejte vánoční klasiku v odlehčenější verzi. Věříme, že se toto linecké ze špaldové mouky stane vaším oblíbeným a budete se k němu vracet každý rok!

Halloweenský recept na dýňové lívance
Halloween je oblíbeným americkým svátkem, který se slaví 31. října a i když to bývá zvykem, rozhodně nemusí být jenom o přeslazených cukrovinkách. Udělejte radost dětem i sobě chutnými lívanci z dýňového pyré, posypte je oblíbenými ořechy, ovocem, prostě čímkoliv, co doma máte rádi a zamlsejte si na Halloween zdravěji!

Palačinky s lahodným kokosovým krémem
Palačinky jsou jedno z těch jídel, které si můžete dát ke snídani, obědu i večeři a to potěší, ještě když je to taková dobrota! Vyzkoušejte tento recept plný lahodné kokosové chuti.