Bílá biomouka na sváteční pečení. Špaldová mouka polohrubá je vhodná k přípravě litých těst, na bábovky, perníky, makovníky, a bublaniny. Je vhodná na třená a šlehaná těsta. Více informací
Špaldová mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba.
Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale ve porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Výrobně se jedná o velmi kvalitní špaldu české firmy Probio, která zpracovává semeno od počátku téměř "přímo z pole" - čištění, sušení, mletí, balení. Suší se šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky se nemelou do zásoby a jsou proto vždy čerstvé a voňavé. Špalda pochází z ekopolí, Špalda pochází z ekopolí, pěstování je šetrné, s ohledem na půdu, vodu, ptáky, hmyz.... Koupí tohoto produktu chráníte naši přírodu i své zdraví.
Použití:
Jako lepší alternativa klasické pšeničné mouky pro pečení "bílého" pečiva, koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček. Využijete ji i na pečení domácího chleba.
Složení:
100 % špaldová bílá hladká mouka BIO
Skladování:
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše do 75 %.
Nutriční hodnoty (100 g):
Energie: 1447 kJ / 341 kcal
Tuky: 1,3 g
z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 69 g
z toho cukry: 1,0 g
Bílkoviny:11,6 g
Sůl: 0 g
Výrobce:
Probio
Související články a recepty
Vánoční cukroví ze špaldové mouky: perníčky, linecké a další recepty na špaldové cukroví