Intenzivní chuť a aroma kvalitního kakaa, kterou znáte už z Goodie funkčního kakaa, jen s menší porcí energie. Skvělá varianta pro ty, kteří chtějí ubrat na kaloriích, ne na kvalitě a požitku.
Goodie BIO kakao 12% je odlehčenou alternativou k 24% RAW kakau, které jste si tolik oblíbili. Stejně jako u „plnotučné verze“ se jedná o zcela přírodní, nealkalizovaný kakaový prášek vyrobený z prvotřídních kakaových bobů, v tomto případě z ghanských plantáží. Oproti ní má však nižší obsah tuku a s tím i energetickou hodnotu. Je tak perfektní pro ty, kteří si hlídají množství tuků ve stravě nebo kalorický příjem jako takový.
I přes toto odlehčení kakao nabízí výživové benefity, obsahuje antioxidanty, bílkoviny, vlákninu a řadu dalších pro tělo prospěšných látek. Včetně theobrominu, který působí jako přírodní stimulant, podporuje soustředění a koncentraci a spolu s fenylethylaminem jsou jedním z důvodů, proč se po kakau cítíme tak dobře.
Goodie doporučuje: Vyzkoušejte také funkční kakaa IMUNITA nebo STRES. Jejich základem je právě toto kakao, k tomu ale obohacené o vitální houby, L-theanin a další jedinečné složky s blahodárnými účinky na imunitu nebo zklidnění mysli.
Dokonalá chuť pro každý den
Během pražení dochází k rozvinutí plné, komplexní chuti kakaových bobů, přidává se čokoládový podtón a typické aroma. Zároveň je tímto procesem mírně snížena přirozená kyselost, která je pro nealkalizovaná kakaa charakteristická.
Příjemná chuť v kombinaci s jemnější texturou a příznivým nutričním profilem z kakaa dělají všestranně využitelnou surovinu pro každodenní použití, ať už k přímé konzumaci nebo do receptů.
Tip: Kakao je radost, a to nejen kvůli jeho lahodné chuti. Přečtěte, jaké jsou jeho účinky na zdraví, co vše obsahuje a jak vybrat kvalitní kakao v článku Theobromin – štěstí skryté v čokoládě. Pokud vás zajímá historie kakaa nebo rozdíly mezi jednotlivými druhy, doporučujeme článek Radost jménem kakao. Historie, výroba, druhy a zajímavá fakta.
Jaký je rozdíl mezi 12% BIO kakaem a 24% RAW kakaovým práškem, které kdy zvolit?
Obě varianty pochází z prvotřídních kakaových bobů a jsou nealkalizované, tedy zcela přírodní, bez chemických úprav. Rozdíl mezi nimi spočívá zejména ve zpracování, obsahu kakaového tuku – a s tím spojené textuře, výživových vlastnostech a využití v kuchyni.
Goodie BIO kakao 12 % |
Goodie RAW kakao 24 % |
|
Obsah tuku |
12 % – snížený |
24 % – přirozeně vysoký |
Zpracování |
šetrně zpracované, nealkalizované |
RAW (do 45 °C), nealkalizované |
Chuť |
vyvážená kyselost, plná chuť s čokoládovými tóny |
výrazná, zemitá, kyselejší |
Textura |
jemnější |
hutnější, horší rozpustnost |
Využití |
všestranně využitelné pro přípravu pokrmů, vaření, pečení, odlehčené recepty |
smoothie, raw dezerty, funkční výživa |
Energetická hodnota |
nižší – vhodné při hlídání příjmu tuků a celkové energie |
vyšší – ideální pro nutričně bohaté pokrmy |
Obsah aktivních látek |
ano, ale v nižší míře než u RAW |
vysoký obsah antioxidantů, minerálů a dalších bioaktivních složek |
BIO kakaový prášek 12%
Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota |
1795 kJ / 429 kcal |
Tuky |
13,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny |
4,6 g |
Sacharidy |
20,9 g |
- z toho cukry |
1,8 g |
Bílkoviny |
37 g |
Vláknina |
19,6 g |
Sůl |
0,05 g |
Přidejte několik lžic prášku do vody, mléka, smoothies, dezertů, kaší, pečiva a dalších potravin, kterým chcete dodat plnou kakaovou chuť. Vzhledem k vlastnostem nealkalizovaného RAW kakaa, které není chemicky upraveno, je důležité prášek důkladně rozmíchat nejprve v malém množství tekutiny (např. rostlinného mléka). Až poté dolijte zbývající množství do požadované konzistence.
Tip: Vyzkoušejte Goodie recept na lahodné kakao ve zdravější verzi.
Produkt výhody |
|
---|

Energy protein balls
Máte chuť na něco sladkého, ale chcete jíst zdravě? Vyzkoušejte energy protein balls z ovesných vloček, banánu a proteinu, které si zamilujete.
Skladujte v suchu a temnu do 20 °C.
Prodávající: GOODIE s.r.o.