Přepuštěné máslo GHÍ - Grass-Fed BIO 720 ml

Přepuštěné máslo GHÍ - Grass-Fed BIO 720 ml
Přepuštěné máslo ghí je čistý máselný tuk tradičně získaný z kvalitního českého másla od lokálních výrobců (Vysoké Mýto). Díky svému vysokému kouřovému bodu se nepřepaluje a je proto velmi vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu. Obsahuje stopy mléčné bílkoviny a laktózy v minimálních hodnotách, takže může být vhodné i pro některé alergiky.
Naše přepuštěné neboli přečištěné máslo ghí je vyrobeno z kvalitního českého másla, kdy při výrobě přepuštěním dochází k oddělení tuku od pevných mléčných částic, mohou ho tedy používat i lidé s alergií na laktózu. Surové máslo je nakupováno z okolí Vysokého Mýta od lokálních dodavatelů s vlastními chovy, kde je máslo také vyráběno.
- vyrobeno z kvalitního českého másla z místních chovů (Vysoké Mýto)
- variabilní využití
- vysoký bod kouřivosti
- bez lepku
- bez laktózy
Ghí neboli čistý máselný tuk vzniká oddělením máselné bílkoviny od živočišného tuku a tradičně se využívá v teplé i studené kuchyni po celém světě. Přepuštěné máslo má skvělou plnou chuť, vůni, snadno roztíratelnou konzistenci. Výživoví poradci a nutriční terapeuti doporučují nahradit ghí při tepelné úpravě pokrmů. Díky vysokému bodu přepálení (až 200 stupňů) nedochází ke vzniku škodlivých látek a smažení nebo pečení je zdravější a chutnější. Navíc má delší trvanlivost a nemusí se skladovat v lednici.
Věděli jste že?
Přepuštěné máslo a ghí nejsou teoreticky jedno a to samé. Ghí je jedním z nejpoužívanějších zdrojů tuku v Indii, kde se již dlouhá tisíciletí využívá i v tradiční ayurvédské medicíně pro jeho terapeutické účinky. Oproti “českému” přepuštěnému máslu se vyrábí delším přepouštěním neboli přečišťováním, což se může odrazit na barvě, vůni a trochu i na chuti. Účinky ghí i přepuštěného másla jsou téměř totožné.
Složení:
bezvodý máselný tuk v BIO kvalitě min. 99%
Nutriční údaje na 100 g:
sůl: 0 g
Skladování:
skladujte v suchu do 25°C.
Země původu:
Česká Republika
Prodávající:
Kateřina Bartůňková
ZáporyBohužel jsem už asi "navyklá" na konzistenci a chuť od výrobce České Ghíčko a v porovnání s Ghí od Goodie mi nevyhovovala konzistence ani chuť.
Administrátor
Dobrý den Kateřino,
děkujeme za zpětnou vazbu. Chuť je pro vás příliš hořká, či co přesně bychom mohli na chuti našeho Ghí zlepšit ? Případně nám můžete zaslat tip na mail na info@goodie.cz
Věříme, že vaše informace pomohou dalším zákazníkům s výběrem.
Děkuji. Ať se vám daří.
S pozdravem
Boleslav
Zákaznická podpora
Lenka Nývltová
KladyNa tepelnou úpravu naprosto úžasné.
Administrátor
Vážený zákazníku,
děkujeme za vaši recenzi. Vážíme si vaší zpětné vazby a také dalších informací, které budou mít zákazníci k danému produktu.
Pokud budete mít jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat.
Jsme Vám k dispozici každý den.
Po - Pá: 08:00 - 17:00
Tel: +420 605 959 313 | E-mail: info@goodie.cz
www.goodie.cz
Zákaznická podpora

Velký průvodce výživovými směry #4 Jídlo podle ajurvédy
O ajurvédě, přírodní indické medicíně, se v současnosti mluví skoro na každém rohu. Ale co takhle ajurvédská strava? Už jste o ní slyšeli? Je součástí nejstarších holistických postupů, ledacos v těle ovlivňuje… a její popularita strmě stoupá! Přinášíme další díl z našeho Velkého průvodce výživovými směry, který vás s touto „dietou“ podle ajurvédy podrobněji seznámí.

Dokonalý jablečný štrúdl
Je to stejně tak jednoduché jako dojít do obchodu koupit listové těsto, rozválet ho a zabalit do něj jablečnou náplň. Tento recept je ale zdravější. Těsto se skládá pouze ze 3 ingrediencí a příprava zabere pouze pár minut. Je třeba jen myslet na přípravu štrúdlu předem. Těsto je potřeba nechat pár hodin, ideálně přes noc odležet v lednici. Kousek štrúdlu se hodí, když vás honí mlsná a potřebujete zároveň trochu odlehčit jídelníček.

Knedlíky se švestkami

Pohankoví andělé
Přinášíme další recept na zdravé cukroví! Tentokrát jde o vánoční cukroví z pohankové mouky. Andílci nejen krásně vypadají, ale po promazání našimi lahodnými ořechovými krémy se toto pohankové cukroví promění v opravdový gurmánský zážitek. Vyzkoušejte recept a ozdobte svůj sváteční stůl originálními dobrotami.

Bezlepkové wafle
Kdo by nemiloval snídani do postele? Rozmazlete sami sebe nebo svou drahou polovičku dýňovými waflemi. Chutný bezlepkový recept si zamilujete.

Cizrna na paprice vegan
Veganských receptů není nikdy dost. A těch chutných nebo dokonce neodolatelně dobrých je opravdu málo. Jeden pro Vás máme! Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí si vzpomenout den předem a namočit cizrnu do vody (doporučujeme), nebo jednoduše použít tu z plechovky. Jedná se o výživné jídlo plné bílkovin, na kterém si pochutnají i děti.

Fussili s houbami
Těstoviny s houbami a krémovou omáčkou přijdou vhod nejen v houbařské sezóně. Budeme rádi, když vyzkoušíte tento tradičně netradiční recept a dáte nám vědět, jak vám chutná. Proteinové těstoviny jsou přirozeně bezlepkové, vhodné pro celiaky a obsahují vysoké % rostlinných bílkovin a vlákniny.