Rozinky 500 g


Rozinky 500 g
Slaďoučké, šťavnaté rozinky nutričně i chuťově vyladí sladká jídla, ale přidávají se i do slaných jídel. Rozinky taktéž hrozinky jsou sušené plody vinné révy. Díky sušení dochází k procesům a výsledkem je vysoká koncentrace přirozeně vyskytujících se cukrů v sušeném ovoci. Neobsahují přidaný cukr, SO2, stabilizátory, přidaný tuk.
Slaďoučké, šťavnaté rozinky nutričně i chuťově vyladí sladká jídla, ale přidávají se i do slaných jídel. Rozinky taktéž hrozinky jsou sušené plody vinné révy. Díky sušení dochází k procesům a výsledkem je vysoká koncentrace přirozeně vyskytujících se cukrů v sušeném ovoci. Neobsahují přidaný cukr, SO2, stabilizátory, přidaný tuk.
Naše rozinky jsou neošetřené oxidem siřičitým, který se aplikuje v poslední fázi procesu zpracování rozinek. Výsledné zbarvení rozinek je tmavší oproti rozinkám ze stejné odrůdy vinné révy ošetřených oxidem siřičitým. Rozinky se suší tradičně 40 dní na slunci a vlivem karamelizace tmavnou.Oxid siřičitý se používá pouze k prodloužení trvanlivosti, na spotřebitele to má negativní dopady, proto doporučujeme sušené ovoce konzumovat bez ošetření SO2.
Výhody:
- přirozeně sladká chuť
- zdroj energie
- zdroj vlákniny
- bez přidaného cukru
- bez ošetření oxidem siřičitým SO2
Použití:
Rozinky jsou určeny k přímé spotřebě. Přidejte rozinky do kaše, do granoly, do těsta při pečení, do jídel při vaření nebo je použijte v RAW kuchyni. Velmi chutná je kombinace jablek, skořice a rozinek!
Věděli jste že?
Slovo rozinka pochází z německého die Rosine, které má původ ve francouzském raisin, což v doslovném překladu znamená suchý hrozen. Prapůvodní základ slova je v latinském racēmus–v překladu– zrno, hrozen. Hrozinky se postupně odvodily od slova hrozen a dle současných pravidel pravopisu jsou obě varianty pravopisně správné.
Složení:
rozinky, slunečnicový olej
Výživové hodnoty (100 g):
Země původu:
Turecko
Prodávající:
GOODIE s.r.o.

Velikonoční ořechový beránek
Velikonoce se blíží a beránek je již tradicí, která rozhodně nesmí na velikonočním stole chybět! Každá rodina má svůj osvědčený recept, my jsme tentokrát upustili od klasiky a vyzkoušeli ořechovou verzi. Kombinace lahodně vláčného těsta, ořechů a rozinek je naprosto geniální. Navíc potěší i mlsné dětské jazýčky!

Celozrnný velikonoční mazanec
Velikonoce letos budou možná trochu jiné, ale dovedete si je představit bez krásně nadýchaného mazance? Času teď máme fůru, tak vyzkoušejte tenhle skvělý recept od IG: @cookingwithsusa, které děkujeme za sdílení.

Zdravé marokánky
Marokánka neboli marokánská placička je sladká placička arabského původu. Tradiční receptura původně kromě medu, oříšků, datlí, cukru, kakaa a vanilky obsahovala ještě hašiš. Průmyslově vyráběné marokánky obvykle místo poctivých ingrediencí obsahují levnou citronovou nebo pomerančovou kůru naloženou v cukru a místo kvalitních ořechů nekvalitní arašídy. Marokánky bývají potřené „čokoládou“, která nemá s čokoládou skoro vůbec nic společného, nebo tukovou kakaovou polevou. Přinášíme poctivý domácí recept na marokánky bez cukru (a bez hašiše), pouze z poctivých a kvalitních ingrediencí.

Velikonoční Mazanec
Tradiční mazanec by měl být nezbytnou součástí velikonoční hostiny. Dle tradic se peče na Bílou sobotu a podává se v neděli na Boží hod velikonoční. Před podáváním se tradičně chodí do kostela pro svaté pomazání, odtud vznikl název mazanec, který se následně konzumuje ihned po návratu z kostela.

Vánoční perník
Vánoční perník je ideálním zákuskem pro každou sváteční návštěvu, obzvláště pak pro ty neohlášené, o kterých se dozvíte na poslední chvíli. Připravíte ho během půlhodinky (když pomineme polevu) a jeho originální receptura plná ovoce a oříšků zajisté zachutná všem.