Svým tvarem připomínají mozek, možná právě proto, že podporují zastoupením mikronutrientů mozkové funkce a funkce celého nervového systému. Dle některých “asijských kultur” jsou vlašáky označovány za potravu pro mozek a podle keltských kultur jsou označovány vlašské ořechy za symbol koncentrované moudrosti. Obsahují zejména železo a zinek, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem a k udržení normální hladiny testosteronu.
Výhody:
- kvalitní zdroj energie
- obsah rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny
- bez přidaných cukrů a SO2
- obsah železa a zinku
Pohledem čínské medicíny
Jádra vlašských ořechů mají sladkou chuť, teplou povahu a energeticky ovlivňují dráhu plic, tlustého střeva a ledvin, které vyživují.
Z vlašských ořechů se lisuje kvalitní a výživný rostlinný olej s blahodárnými účinky.
Důležité je ořechy skladovat v temnu, chladu a v suchu. Mají tendenci žluknout. Naše ořechy jsou v nejvyšší kvalitě a čerstvé.
Použití:
Vlašské ořechy jsou určeny k přímé spotřebě. Chuťově i nutričně doladí pokrmy k dokonalosti jak sladké tak slané. Hodí se do kaše, smoothies, ovocných i zeleninových salátů. Perfektní kombinaci tvoří s jablky a rozinkami anebo s hruškou, kvalitním sýrem a brusinkami.
Z vlašských ořechů si můžete připravit domácí rostlinné mléko nebo ořechový krém. Použít je můžete při pečení i v RAW kuchyni.
Dejte si hrst vlašských ořechů jako výživnou svačinu samotné nebo v kombinaci s jinými ořechy a sušeným ovocem.
Věděli jste že?
Latinský název ořešáku Juglans regia je odvozen z Jovis glans neboli Jupiterův žalud podle boha Jupitera ve starém Římě. Bohovi Jupiterovi byl ořešák zasvěcen.
Složení:
100% BIO jádra vlašských ořechů. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.
Nutriční hodnoty (100 g):
Tuky: 65 g
Sůl: 0 g

4 tipy, jak podpořit zdraví svého střevního mikrobiomu
Zdravý střevní mikrobiom je základním stavebním pilířem dlouhodobého zdraví a obranyschopnosti, jež bývají v této době tak často oslabené. Mikrobiom je významným “orgánem”, který pro nás vykonává celé spektrum funkcí, od vlivů na naši náladu po tvorbu důležitých živin. Vše ale mikrobiom zvládne jen pokud je zdravý. Jak jeho zdraví tedy nejlépe podpořit?

8 praktických způsobů, jak se zbavit chutě na sladké
„Začalo to nenápadně. Prostě jsem si pár dní za sebou dala trochu čokolády. Občas taky zákusek, jindy slazené pití. Uběhla nějaká doba a mně došlo, že sladké jím skoro každý den. Z různých důvodů chci omezit příjem cukru, ale vážně mi to dělá problém.“
Něco podobného mi před časem povídala kamarádka. Přiznám se, že i já mám období, kdy jím sladkého více a vnímám, že je nutné ubrat. Třeba zrovna teď. Pokud i vás honí mlsná, pojďte načerpat pár tipů, jak s tímhle nutkáním zatočit!

Dokonalý jablečný štrúdl
Je to stejně tak jednoduché jako dojít do obchodu koupit listové těsto, rozválet ho a zabalit do něj jablečnou náplň. Tento recept je ale zdravější. Těsto se skládá pouze ze 3 ingrediencí a příprava zabere pouze pár minut. Je třeba jen myslet na přípravu štrúdlu předem. Těsto je potřeba nechat pár hodin, ideálně přes noc odležet v lednici. Kousek štrúdlu se hodí, když vás honí mlsná a potřebujete zároveň trochu odlehčit jídelníček.

Velikonoční ořechový beránek
Velikonoce se blíží a beránek je již tradicí, která rozhodně nesmí na velikonočním stole chybět! Každá rodina má svůj osvědčený recept, my jsme tentokrát upustili od klasiky a vyzkoušeli ořechovou verzi. Kombinace lahodně vláčného těsta, ořechů a rozinek je naprosto geniální. Navíc potěší i mlsné dětské jazýčky!

Batátové brownies
Rádi vás inspirujeme, a právě proto přinášíme další recept na dekadentní batátové brownies, které vyživí jak tělo, tak duši. Budete potřebovat pouze 7 základních ingrediencí. Tak směle do toho!

Makový závin
Zdravá verze závinu s luxusní makovou a vlašskoořechovou náplní! Vyzkoušejte jednoduchý recept, který se hodí k snídani či odpoledne ke kávě.

Oříškovo-semínkový chlebík se sušenými rajčaty
K pečení chlebů už dávno nepotřebujeme mouku, stačí smíchat semínka, oříšky a ostatní úžasné ingredience, díky kterým má navíc chlebík skvělé výživové hodnoty, vysoký obsah zdravých rostlinných tuků, bílkovin a vlákniny. Neobsahuje oproti kupovaným chlebům žádná „éčka“, ochucovadla nebo stabilizátory. Hodí se k snídani, ke svačině, ale i k obědu, třeba jako příloha k polévce nebo k salátu.