Xylitol BIO 300 g
BIO březový cukr xylitol má přibližně o 40 % nižší kalorickou hodnotu než klasický bílý cukr (obsahuje 2,4 kalorie na 1 g). Jedná se o alkoholický cukr (podobně jako erythritol) běžně se vyskytující v přírodě v bříze, některých druzích ovoce (např. v malinách, švestkách) nebo v kukuřici.
Má jemné chladivé účinky a s klasickým bílým cukrem má stejnou pouze chuť, barvu a strukturu. Je velmi populární a používá se při výrobě cukrovinek, zejména při výrobě žvýkaček.
Nejnovější výzkumy potvrzují, že má vliv na snížení zubního plaku a remineralizaci zubní skloviny, neboť přitahuje škodlivé mikroorganismy.
Účinky
- zdravější náhrada klasického bílého řepného cukru
- o 40% méně kalorií oproti bílému cukru
- nízký glykemický index (GI=12)
Schválená tvrzení
- konzumace potravin/nápojů obsahujících xylitol místo cukru vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich konzumaci v porovnání s potravinami/nápoji obsahující cukr
- konzumace potravin/nápojů obsahujících xylitol místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů
Použití
Má téměř totožnou míru sladivosti a konzistenci s běžným bílým cukrem, umožňuje tak částečnou náhradu klasického bílého cukru.
Složení
100% sladidlo BIO xylitol
Upozornění
Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky. Xylitol je nebezpečný pro psy.
Skladujte v chladu, temnu a suchu.
Podrobnosti
Prodejce: GOODIE s.r.o.

Klidné a pohodové Vánoce
Vánoce, stejně jako jiné oslavy a svátky nás svádí z naší cesty a přímo vybízejí k uvolnění. Nic proti ničemu. Naopak! Občasné upuštění od každodenní rutiny a stresu je přínosné. Všechno má své následky. Pojďme se společně podívat na to, jak si Vánoce můžeme plnohodnotně užít a nezpůsobit si tak újmu na zdraví nebo na postavě.

Milujete sladké? Víme, jak a čím sladit!
Už odedávna podvědomě náš mozek vyhledává tři chutě: tučnou, slanou a taky… Sladkou. Nejlepší pak je, když jsou v jídle zkombinovány všechny tři chutě najednou. To si pak doslova vrníme blahem. Ať už jste ve výživě nováčci nebo patříte mezi pokročilé, tak zřejmě víte, že přemíra cukru v jídelníčku našemu zdraví zrovna neprospívá. Jak to ale udělat, pokud se sladké chuti nechcete úplně vzdát? A je cukr v jakémkoliv množství skutečně škodlivý? Na tyto a mnohé další otázky vám odpoví dnešní článek.

Diagnóza diabetes - základní informace nejen pro cukrovkáře
Cukrovka neboli diabetes je jedno z dalších chronických onemocnění, u kterého zažíváme v moderní společnosti nebývalý nárůst. Jak je to možné? Vždyť ještě před pár desítkami let se jednalo o onemocnění poměrně výjimečné a přitom dnes pravděpodobně každý zná alespoň jednoho cukrovkáře ve svém okolí. Situace nyní dokonce vypadá tak, že dle statistik si tímto onemocněním prochází kolem 8,5 % celé evropské populace, což vyjádřeno konkrétními čísly znamená přes 56 milionů evropských diabetiků.

4 důvody, proč se vyhnout cukru nejen o Vánocích
Cukr se stal v poslední době velmi diskutovaným a kontroverzním tématem a počet jeho odpůrců roste. Někteří lidé ho označují dokonce za jed a tvrdí, že by měl být striktně vyřazen z jídelníčku vzhledem k jeho nepříznivým dopadům na lidské zdraví. Jedná se o skutečné nebezpečí pro člověka? A co když sladké chuti prostě odolat nejde? Pojďme se společně cukru podívat na zub.

Zpátky do formy nejen po Vánocích
Svátky klidu, míru a pohody jsou za námi a po období plného jídla a posedávání u televize je na řadě režim, do kterého nemusí být úplně jednoduché se zpět dostat. Máme pro vás 7 pilířů a základních předpokladů k udržení pevného zdraví a krásné postavy.

Chia pudink
Báječná snídaně nebo svačina na odlehčení (nejen) mezi svátky! Chia pudink nakopne, skvěle zasytí a jeho příprava nezabere déle než pár minut.

Perníčky
Je to tu! Přinášíme vám další recept ze série zdravé cukroví. Tentokrát jsme pro vás připravili recept na vánoční perníčky ze špaldové a žitné mouky. Upřímně, znáte někoho, kdo by je neměl rád? Kombinace lehce pikantního koření a medu je prostě jedinečná. A tyto zdravé perníčky si celá rodina zamiluje na první ochutnání.



