Polévky

Brokolicová polévka s lahůdkovým droždím
Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na vynikající brokolicovou polévku. Brokolice je doslova nutriční poklad – bohatá na vitamín C, vlákninu a antioxidanty, které podporují imunitu a bojují proti volným radikálům. Lahůdkové droždí přidá nejen jemnou sýrovou chuť, ale také dávku bílkovin, vitamínů skupiny B a dalších prospěšných látek. Díky olivovému oleji a rostlinné smetaně je polévka navíc lehká a vhodná i pro vegany. A do polévky bez problémů zužitkujete celou brokolici, protože stonky jsou stejně výživný jako růžičky a byla by škoda je vyhodit.

Pečená rajčatová polévka s opečenými krutony se sýrem
Rajčata nejsou jen chutnou a osvěžující zeleninou, ale také bohatým zdrojem vitamínů a minerálů. Jsou zvláště ceněna pro vysoký obsah lykopenu, silného antioxidantu, který přispívá k ochraně organismu před volnými radikály. V kombinaci s pečenou paprikou a česnekem vytváří tato polévka dokonalou harmonii chutí, která potěší vaše smysly. Připravte si ji doma a vychutnejte si její bohatou a jemnou chuť, kterou doplní křupavé krutony se sýrem.

Lehká podzimní polévka s guinoou
Quinoa neboli merlík chilský se právem dostává do povědomí a do popředí jídelníčků stále častěji a více. Jedná se o pseudoobilovinu vzácnou díky obsahu živin, ale i vysokému množství kvalitních rostlinných bílkovin. Z quinoy si můžete připravit mnoho pokrmů na nejrůznější způsoby, dá se s ní skvěle experimentovat třeba i v polévkách, které by měly být součástí jídelníčku zejména v období podzimu a zimy. Vyzkoušejte polévku s quinoou - krásně zasytí, zahřeje a díky promyšlené kombinaci rozmarýnu, zázvoru a citronu skvěle chutná!

Rychlá rajčatová polévka s černým česnekem
Rajčatová polévka je to pravé nejen pro milovníky italské kuchyně! V létě zajisté oceníte, že ji můžete podávat teplou i studenou a fantazii se meze nekladou jak při zdobení, tak při samotné přípravě. Vyzkoušejte recept na lahodnou rajčatovou polévku s černým česnekem.

Mungo polévka
Zítra nás čeká zelený čtvrtek! Ideální příležitost na vyzkoušení mungo polévky plné rostlinných bílkovin.

Rychlý hráškový krém s mátou
S příchodem jara je dobré zabarvit jídelníček více do zelena a odlehčit ho. Rychlý hráškový krém lehce zasytí, skvěle chutná a je jednoduchý na přípravu. Nebojte se servírovat 14.4. na zelený čtvrtek!