Polévky
Lehká podzimní polévka s guinoou
Quinoa neboli merlík chilský se právem dostává do povědomí a do popředí jídelníčků stále častěji a více. Jedná se o pseudoobilovinu vzácnou díky obsahu živin, ale i vysokému množství kvalitních rostlinných bílkovin. Z quinoy si můžete připravit mnoho pokrmů na nejrůznější způsoby, dá se s ní skvěle experimentovat třeba i v polévkách, které by měly být součástí jídelníčku zejména v období podzimu a zimy. Vyzkoušejte polévku s quinoou - krásně zasytí, zahřeje a díky promyšlené kombinaci rozmarýnu, zázvoru a citronu skvěle chutná!
Rychlá rajčatová polévka s černým česnekem
Rajčatová polévka je to pravé nejen pro milovníky italské kuchyně! V létě zajisté oceníte, že ji můžete podávat teplou i studenou a fantazii se meze nekladou jak při zdobení, tak při samotné přípravě. Vyzkoušejte recept na lahodnou rajčatovou polévku s černým česnekem.
Mungo polévka
Zítra nás čeká zelený čtvrtek! Ideální příležitost na vyzkoušení mungo polévky plné rostlinných bílkovin.
Rychlý hráškový krém s mátou
S příchodem jara je dobré zabarvit jídelníček více do zelena a odlehčit ho. Rychlý hráškový krém lehce zasytí, skvěle chutná a je jednoduchý na přípravu. Nebojte se servírovat 14.4. na zelený čtvrtek!