Neohodnoceno

Xylitol BIO 300 g

BIO Xylitol neboli březový cukr, je přírodní sladidlo, které se získává z dutiny a kůry břízy bělokoré. S řepným cukrem má společný vzhled a sladkou chuť, pro naše tělo je však vhodnější. Březový cukr má o ⅔ méně kalorií než běžný cukr.

Skladem (> 10 ks)
Značka: Goodie
235 Kč 78,33 Kč / 100 g

BIO březový cukr xylitol má přibližně o 40 % nižší kalorickou hodnotu než klasický bílý cukr (obsahuje 2,4 kalorie na 1 g). Jedná se o alkoholický cukr (podobně jako erythritol) běžně se vyskytující v přírodě v bříze, některých druzích ovoce (např. v malinách, švestkách) nebo v kukuřici.

Má jemné chladivé účinky a s klasickým bílým cukrem má stejnou pouze chuť, barvu a strukturu.

Březový cukr pochází z Finska, kde je velmi populární a používá se při výrobě cukrovinek, zejména při výrobě žvýkaček.

Z Finska pochází i studie o příznivosti xylitolu je pro zuby. Nejnovější výzkumy potvrzují, že má vliv na snížení zubního plaku a remineralizaci zubní skloviny, neboť přitahuje škodlivé mikroorganismy.

Účinky:

  • zdravější náhrada klasického bílého řepného cukru
  • o 40% méně kalorií oproti bílému cukru
  • nízký glykemický index (GI=12)

dle EU:

  • konzumace potravin/nápojů obsahujících xylitol místo cukru vede k omezení nárůstu hladiny glukózy v krvi po jejich konzumaci v porovnání s potravinami/nápoji obsahující cukr
  • konzumace potravin/nápojů obsahujících xylitol místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů

Použití:

Má téměř totožnou míru sladivosti a konzistenci s běžným bílým cukrem umožňuje tak částečnou náhradu klasického bílého cukru.

Upozornění:

Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.

Výživové údaje na 100 g:

Energie: 990 kJ / 238 kcal
Tuky: 0 g
z toho nas. mast. kys.: 0 g
Sacharidy: 99 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0 g

Sůl: < 0,1 g

Skladování:

Skladujte v suchu a temnu.

Složení:

100% sladidlo BIO xylitol

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: