čas přípravy: 20 min.

Čerstvý kváskový chléb s avokádem „ready to eat“ a vajíčkem s tekutým žloutkem je kombinace, které neodolá nikdo. V kombinaci se semínky a listovým salátem tak vzniká nutričně vyvážená snídaně nebo brunch.

Autor: Coffee Corner Bakery
Tisk

Ingredience

2 porce

  • 2 krajíce čerstvého kváskového chleba
  • 1 ks avokáda
  • 1/2 citronu
  • 1/2 čl himalájské soli
  • 2 vejce vařené 6–7 minut

Salát

K dochucení

Postup

1. Na krajíce chleba naneseme avokádo předem rozmělněné vidličkou a smíchané s citronovou šťávou a se solí.

2. Dále položíme na vrch vejce a posypeme dle chutí a libosti semínky, pepřem či lahůdkovým droždím.

3. Servírujeme se salátkem s medovo–hořčičnou zálivkou.