AVO TOAST

Čerstvý kváskový chléb s avokádem "ready to eat"a vajíčkem s tekutým žloutkem je kombinace, které neodolá nikdo. V kombinaci se semínky a listovým salátem tak vzniká nutričně vyvážená snídaně nebo brunch.

2 porce

Ingredince:

2 krajíce čerstvého kváskového chleba

1 ks avokáda

1/2 citronu

1/2 čl himalájské soli

2 vejce vařené 6–7 minut

salát:

listový salát

med

hořčice

olivový olej

špetka soli

k dochucení:

lahůdkové droždí

červený pepř

slunečnicová semínka

konopná semínka

Postup:

1. Na krajíce chleba naneseme avokádo předem rozmělněné vidličkou a smíchané s citronovou šťávou a se solí.

2. Dále položíme na vrch vejce a posypeme dle chutí a libosti semínky, pepřem či lahůdkovým droždím.

3. Servírujeme se salátkem s medovo–hořčičnou zálivkou.

autor receptu: Coffee Corner Bakery