BEZLEPKOVÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ

Recept na křehký rebarborový koláč s drobenkou je přesně to, co si rebarborová sezona žádá. Tenhle je navíc přirozeně bez lepku. Je na větší plech 35 x 45 cm, takže si pochutná celá rodina i návštěva.

 IMG_4562 (1) (1)

 

20 porcí 

Nutriční informace na 1 porci*: 

kcal 328
bílkoviny 3,8 g
sacharidy 41,7 g
tuky 16,4 g

 

Ingredience:

Spodní vrstva (těsto)

  • 3 vejce od slepic z volného výběhu
  • 160 g bílého farmářského jogurtu
  • 3 g bourbonské vanilky
  • 180 g másla (rozteklého ve vodní lázni)
  • 260 g pohankové mouky
  • 200 g kokosového cukru
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl jedlé sody
  • 1/2 čl himalájské soli

 

Rebarborová náplň:

 

Drobenka:

 

Postup:

  1. Nejprve opláchněte rebarboru a nakrájejte ji na 1 cm kousky.

  2. Smíchejte rebarboru se zázvorem a s kokosovým cukrem.

  3. Připravte si drobenku spojením všech ingrediencí na drobenku.

  4. Připravte těsto. Nejprve smíchejte vejce, jogurt, vanilku a máslo. V druhé míse připravte sypké ingredience. Spojte obě směsi dohromady.

  5. Plech vymažte máslem a vysypte moukou.

  6. Rozetřete na plech nejprve těsto, následně rebarborovou náplň. Poté posypte bohatě drobenkou.

  7. Pečte cca 40 minut na 160 stupňů C.

*vypočteno přes dietsystem.cz