BEZLEPKOVÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ

Recept na křehký rebarborový koláč s drobenkou je přesně to, co si rebarborová sezona žádá. Tenhle je navíc přirozeně bez lepku. Je na větší plech 35 x 45 cm, takže si pochutná celá rodina i návštěva.

 IMG_4562 (1) (1)

 

20 porcí 

Nutriční informace na 1 porci*: 

kcal 328
bílkoviny 3,8 g
sacharidy 41,7 g
tuky 16,4 g

 

Ingredience:

Spodní vrstva (těsto)

  • 3 vejce od slepic z volného výběhu
  • 160 g bílého farmářského jogurtu
  • 3 g bourbonské vanilky
  • 180 g másla (rozteklého ve vodní lázni)
  • 260 g pohankové mouky
  • 200 g kokosového cukru
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 1 čl jedlé sody
  • 1/2 čl himalájské soli

 

Rebarborová náplň:

 

Drobenka:

 

Postup:

  1. Nejprve opláchněte rebarboru a nakrájejte ji na 1 cm kousky.

  2. Smíchejte rebarboru se zázvorem a s kokosovým cukrem.

  3. Připravte si drobenku spojením všech ingrediencí na drobenku.

  4. Připravte těsto. Nejprve smíchejte vejce, jogurt, vanilku a máslo. V druhé míse připravte sypké ingredience. Spojte obě směsi dohromady.

  5. Plech vymažte máslem a vysypte moukou.

  6. Rozetřete na plech nejprve těsto, následně rebarborovou náplň. Poté posypte bohatě drobenkou.

  7. Pečte cca 40 minut na 160 stupňů C.

*vypočteno přes dietsystem.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení