Bramborové šišky s mákem a ořechy

Chuť na sladký oběd či večeři? Občas to přijde na každého z nás. Vyzkoušejte veganský recept na bramborové šišky s mákem, které nasytí tělo i duši. Klasický bílý cukr nahraďte erythritolem a získáte odlehčenou verzi!

 

 

Ingredience:

500 g uvařených brambor

200 g špaldové mouky

špetka soli

veganské máslo nebo kokosový olej (podle potřeby)

mletý mák

erythritol bio (do makové směsi, dle potřeby)

lyo brusinky (na drobenku)

tygří ořechy (na drobenku)

 

Postup:

  1. Nejprve si uvaříme brambory. Oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme sůl a mouku.

  2. Vyhněteme směs na hladké těsto do tvaru válce a postupně ho nakrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme šišky.

  3. Šišky pak vaříme ve vroucí vodě cca 4-6 minut, dokud nevyplavou na povrch.

  4. Nakonec v misce smícháme mák s erythritolem, posypeme šišky, polijeme máslem nebo kokosovým olejem a na závěr posypeme šišky ořechy a lyo brusinkami.

 

Poznámky:

Pro verzi bez lepku můžete použít rýžovou mouku nebo mouku z bezlepkových ovesných vloček.

 

Chutnalo vám? Dejte nám vědět do zpráv, do komentáře, na sociálních sítích, kdekoliv. Těší nás to!

 

Autorka článku: Iva Kocová

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení