CELEROVÉ HRANOLKY

Vánoce jsou za námi a možná i vaše tělo, před oslavami nového roku, volá po odlehčeném talíři. 
Připravili jsme pro vás delikátní recept na celerové hranolky! Chutnají báječně jako snack při večerním lenošení u televize, ale poslouží i jako lehký oběd. 

Ingredience: 

1 menší celer 

2 PL lahůdkového droždí

olivový olej 

sůl, pepř 

Na dip:

zakysaná smetana

bílý jogurt

1-2 lžičky medu 

máta, petržel 

citron

 

Postup:

1. Celer nakrájíme na 1-2 cm široké hranolky. 

2. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vaříme v ní hranolky 2 minuty. 

3. Hranolky osušíme kuchyňským papírem a přesuneme na plech. 

4. Smícháme olej, droždí, sůl a pepř a promícháme s hranolky. 

5. Pečeme 35 minut v troubě rozehřáté na 200°C. 

6. Mezitím si přípravíme dip. V poměru 50:50 smícháme zakysanou smetanu a bílý jogurt, ochutíme medem, citrónem a přidame na jemno nasekané bylinky. 

 

Dobrou chuť! :)