Vánoce jsou za námi a možná i vaše tělo, před oslavami nového roku, volá po odlehčeném talíři.
Připravili jsme pro vás delikátní recept na celerové hranolky! Chutnají báječně jako snack při večerním lenošení u televize, ale poslouží i jako lehký oběd.
Ingredience:
1 menší celer
2 PL lahůdkového droždí
olivový olej
sůl, pepř
Na dip:
zakysaná smetana
bílý jogurt
1-2 lžičky medu
máta, petržel
citron
Postup:
1. Celer nakrájíme na 1-2 cm široké hranolky.
2. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a vaříme v ní hranolky 2 minuty.
3. Hranolky osušíme kuchyňským papírem a přesuneme na plech.
4. Smícháme olej, droždí, sůl a pepř a promícháme s hranolky.
5. Pečeme 35 minut v troubě rozehřáté na 200°C.
6. Mezitím si přípravíme dip. V poměru 50:50 smícháme zakysanou smetanu a bílý jogurt, ochutíme medem, citrónem a přidame na jemno nasekané bylinky.
Dobrou chuť! :)