Velikonoce letos budou možná trochu jiné, ale dovedete si je představit bez krásně nadýchaného mazance? Času teď máme fůru, tak vyzkoušejte tenhle skvělý recept od IG: @cookingwithsusa, které děkujeme za sdílení.
INGREDIENCE:
Na těsto:
-
320 g jemně mleté celozrnné mouky
-
2 žloutky
-
80 g rozpuštěného másla
-
180 ml rostlinného mléka
-
50 g třtinového cukru (můžete zkusit nahradit i kokosovým cukrem)
-
20 g čerstvého droždí
-
hrst rozinek (předem namočených ve vodě)
-
špetka soli
POSTUP:
1. V malé mističce rozmícháme 2 lžíce mléka, lžíci třtinového/kokosového cukru, 1 lžíci mouky a 20 g droždí. Necháme vzejít kvásek.
2. Rozšleháme 2 žloutky, přidáme mouku, cukr a špetku soli.
3. Ke směsi přimícháme hotový kvásek, rozpuštěné máslo, rozinky a postupně přiléváme mléko.
4. Mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne vláčné těsto.
5. V případě, že je těsto tuhé, přidejte ještě víc mléka.
6. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme ho kynout.
7. Na plechu vyloženém pečícím papírem vypracujeme bochánek, který potřeme rozšlehaným bílkem.
8. Mazanec posypeme mandlovými lupínky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40-45 minut.
Dobrou chuť! :-)
A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!
AUTOR:
tento a mnoho dalších receptů najdete na stránkách autorky cookingwithsusa.blogspot.cz/.