ČERNÉ BEZLEPKOVÉ WAFFLE

Aktivní uhlí bez pochyby patří k nejlepším přírodním doplňkům stravy a má své nezastupitelné místo i při akutních obtížích například se zažíváním. Mimo jiné se používá jako přírodní barvivo do zmrzlin, krémů a dokonce i do těsta při pečení, do lívanců, do palačinek, ale třeba i do wafflí. Tyhle waffle jsou navíc přirozeně bezlepkové.

1 porce obsahuje: 174 kcal, 30 g sacharidy, 5,8 g bílkoviny, 5 g tuky, 16 g vláknina

IMG_20190731_162418-01

 

 

INGREDIENCE:

  • 40 g ovesných vloček (bezlepkové) 

  • 1 banán (lze nahradit 1 vejcem) 

  • 1 vejce

  • 75 ml neslazeného rýžového mléka (nebo jiného rostlinného)

  •  1/2 ČL jablečného octa (lze vynechat, ale je to skvělé kypřidlo)

  • špetka soli 

  •  1/2 ČL aktivního uhlí

  • kokosový olej na vymazání

 

POSTUP:

Vše dáme do blenderu, rozmixujeme a nalijeme na rozehřátý a kokosovým olejem vymazaný waflovač, dokud se nerozsvítí kontrolka. 
 
Hotové wafle prokládáme osmahnutou slaninou, vejcem, jarní cibulkou a třeba i domácí majonézou!

 

POZNÁMKY:

Recept je dělaný na 2 porce, ingredience můžete dle libosti obměňovat.

 

Dobrou chuť! :-)

A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích! Skvěle bude chutnat i vypadat na lívancích, palačinkách i v kaši.

 

AUTOR: 

Nikola Simonová    autorka receptu, IG: @s.nikol_ke_zdravi