čas přípravy: 35 min.

Veganských receptů není nikdy dost. A těch chutných nebo dokonce neodolatelně dobrých je opravdu málo. Jeden pro Vás máme! Jeho příprava je opravdu jednoduchá, stačí si vzpomenout den předem a namočit cizrnu do vody (doporučujeme), nebo jednoduše použít tu z plechovky. Jedná se o výživné jídlo plné bílkovin, na kterém si pochutnají i děti.

Ingredience

Postup

 1. Těstoviny uvaříme dle návodu.

2. V rozpáleném hrnci necháme rozpustit ghí a smažíme na něm cibuli přibližně 5 minut.

3. Přidáme papriku a zamícháme. Papriku necháme jen krátce prohřát, aby nezhořkla.

4. Přilijeme vývar a přidáme polovinu cizrny. Směs přivedeme k varu a necháme probublávat 10 minut.

5. Přilijeme kokosovou smetanu a opět necháme krátce provařit.

6. Stáhneme z ohně a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby omáčku zjemníme smetanou anebo doředíme vývarem.

7. Přidáme zbytek cizrny a opět necháme krátce prohřát. Dochutíme solí a pepřem.

8. Podáváme s uvařenými těstoviny, ozdobené pórkem a petrželí.



Dobrou chuť a nezapomeňte se pochlubit svými výtvory na sociálních sítích @goodierecepty.