CIZRNA NA PAPRICE VEGAN

Veganských receptů není nikdy dost. A těch chutných a ještě k tomu navíc neodolatelně dobrých je opravdu málo. Jeden pro Vás máme. Příprava je opravdu jednoduchá. Stačí si vzpomenout den předem a namočit cizrnu do vody–doporučujeme a nebo jednoduše použít tu z plechovky. Jedná se o výživné jídlo plné bílkovin. Pochutnají si na něm i děti.

Ingredience:

 

Postup:

1. Těstoviny uvaříme dle návodu. 

2. V rozpáleném hrnci necháme rozpustit ghí a smažíme na něm cibuli přibližně 5 minut. 

3. Přidáme papriku a zamícháme. Papriku necháme jen krátce prohřát, aby nezhořkla. 

4. Přilijeme vývar a přidáme polovinu cizrny. Směs přivedeme k varu a necháme probublávat 10 minut. 

5. Přilijeme kokosovou smetanu a opět necháme krátce provařit. 

6. Stáhneme z ohně a směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Podle potřeby omáčku zjemníme smetanou anebo doředíme vývarem. 

7. Přidáme zbytek cizrny a opět necháme krátce prohřát. Dochutíme solí a pepřem.

8. Podáváme s uvařenými těstoviny, ozdobené pórkem a petrželí.

 

Dobrou chuť! A nezapomeňte se pochlubit svými výtvory na sociálních sítích @goodierecepty

 

Autor: Markéta Raadová (IG: @marketaraadovayoga)