Cizrnový hummus

Do letních horkých dní se skvěle hodí studený pokrm původem z Libanonu a okolních států - hummus!
Název může být zavádějící, ale věřte tomu, že je to opravdu mňamka. Skvělé je také to, že si jej můžete dochutit podle sebe a podávat na mnoho způsobů například se zeleninou, pečivem, krekry, ale i s masem.

opt_DSC_6336

 

Ingredience

Jak na to?

  1. Pokud máme neuvařenou cizrnu, nejprve ji namočíme nejlépe přes noc, minimálně však na cca 2 - 4 hodiny.
  2. Potom cizrnu scedíme a dáme vařit do měkka.
  3. Když máme cizrnu připravenou a uvařenou, vložíme ji do mixéru.
  4. Přidáme cibuli, česnek, citrónovou šťávu, pepř, sůl, papriku, tahini a olivový olej a vymixujeme na hladkou směs.
  5. Hotový hummus podáváme s čerstvou zeleninou, bylinkami, případně pečivem.

Autorka receptu: Iva Kocová

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení