Dokonalá kombinace chutí kvalitní hořké čokolády a sladké moruše je neodolatelná. Navíc je tento recept jednoduchý na přípravu a zdravý. Tak neváhejte a připravte si čokochlebík k odpolední kávě či jako zdravou svačinku!
INGREDIENCE:
-
40 g ghí
-
40 g vysokoprocentní čokolády
-
150 g mandlového másla
-
2 pl kakaa
-
200 ml bio kefíru
-
50 g strouhaného kokosu
-
3 vejce
-
20 kapek vanilkového extraktu
-
50 g moruší
-
1 čl jedlé sody
INGREDIENCE NA POLEVU:
-
50 g mandlového másla
-
50 g vysokoprocentní čokolády
-
50 g moruší
POSTUP:
1. Nejprve si ve vodní lázni rozpustíte Ghí spolu s čokoládou a mandlovým máslem, za stálého míchání spojíte všechny ingredience a vytvoříte jednolitou hmotu.
2. Následně odstavíte z plamene a přidáváte všechny ostatní ingredience kromě moruší–kakao, kefír, kokos, vejce, vanilkový extrakt a jedlou sodu a ručním mixérem vše důkladně spojte dohromady, nakonec do těsta přisypte moruše a ručně promíchejte.
3. Těsto nalijte do chlebové formy a pečte na 180°C po dobu 45 minut.
4. Chlebíček po vyndání polijte polevou, kterou si připravíte roztopením čokolády spolu s mandlovým máslem ve vodní lázni, nakonec posypte morušemi.
Dobrou chuť! :-)
A nezapomeňte se pochlubit výsledkem na sociálních sítích!
AUTOR:
Karolína Kostroňová